Utkání začalo svižně a více aktivity bylo na kopačkách hostujících fotbalistů. Už v 6. minutě se musel vytáhnout domácí gólman, který včas zasáhl proti střele Kaupa. O dvě minuty později bylo rušno na druhé straně. Šanci domácího útočníka zmařil dobrým zákrokem brankář Bruntálu.

V dalším průběhu tempo hry zvolnilo a na hrací ploše ubylo i střeleckých příležitostí. Hosté měli míč častěji ve své moci, ale do šancí se nedostávali. Také domácí fotbalisté, kteří na svém hřišti v letošní sezóně ještě neprohráli, nedokázali nic vymyslet. V prvním poločase tak gól nepadl.

Velký vzruch přinesl hned úvod druhé pětačtyřicetiminutovky. Ve 49. minutě po závaru před brankou Bruntálu zahráli obránci hostů v pokutovém území nedovoleně. Rozhodčí nechal akci dokončit a míč po střele domácího hráče orazítkoval jen břevno bruntálské brány.

Arbitr zápasu ale situaci vrátil a nařídil zpětně proti Bruntálským pokutový kop. Z něj se domácí dostali do důležitého jednobrankového vedení.

Hosty inkasovaný gól nijak nerozhodil. Bruntál přidal na důrazu a útočné aktivitě. V 54. minutě postupoval Šanda sám na brankáře Mokrých Lazců, v gólové situaci na něj ale nevyzrál. V 64. minutě vybídl ke skórování Štalmach spoluhráče Kaupa, také v této situaci byl úspěšnější spolehlivý domácí gólman.

V 65. minutě byl v další šanci Zatloukal, jeho lob přes brankáře Mokrých Lazců ale skončil nad břevnem. V 69. minutě o sobě dali vědět nebezpečným protiútokem domácí, své kvality tak mohl prokázat i bruntálský brankář.

V 84. minutě byl blízko vyrovnání Kaup, ale také jeho technicky lobovaný pokus mezi čtyřmi tyčemi neskončil. V 86. minutě se dral do pokutového území Mokrých Lazců domácích střídající Mišurec. Po kontaktu s domácím obráncem se hosté marně dožadovali odpískání pokutového kopu.

Rozhodnutí přinesla 89. minuta. Hosté ve snaze vyrovnat vysunuli svou hru na polovinu domácích. Mokré Lazce se dostaly do rychlého protiútoku a nejspíše z ofsajdové pozice vstřelily druhou rozhodující branku.

Bruntálští fotbalisté nesli vzniklou situaci těžce a doplatil na to Pokorný, který byl za urážku rozhodčího vyloučen. V samém závěru to v deseti hrající hosté ještě zkoušeli, ale na porážce 0:2 nic nezměnili.

„Myslím, že to byl jeden z našich nejlepších výkonů na hřišti soupeře. Vypracovali jsme si dostatek příležitostí, ale střelecky jsme propadli. O naší porážce pak rozhodly dva sporné góly z druhého poločasu," uvedl k zápasu vedoucí bruntálského týmu Josef Krajčovic.

V příštím utkání hostí FC SO Bruntál na svém hřišti v neděli od 16.30 hodin Bolatice.

Mokré Lazce - FC Slavoj Olympia Bruntál 2:0 (0:0)
FC SO Bruntál: Jiří Šulák - Horák, Daniel Hanák, Piňos (35. Dluhoš), Pokorný (89. ČK) - Zabloudil (49. Mišurec), Kaup, Petr Šanda, Zatloukal (75. Hendrych) - Štalmach, Cabal. Trenér: Jan Sniežek, vedoucí: Josef Krajčovič