Po nepovedeném zápase v minulém kole se chtěli bruntálští fotbalisté před vlastními příznivci rehabilitovat a od začátku utkání se snažili o aktivní, útočný fotbal. Domácí se změnami v sestavě se už ve 13. minutě ujali vedení. Po faulu na pronikajícího Štalmacha zahrával z dobrých pětadvaceti metrů trestný kop Strnadel a jeho přesná střela zapadla za záda jinak výborného brankáře hostů.

Bruntálské gól viditelně povzbudil. Před brankou Bolatic bylo neustále rušno. Ve 23. minutě byl v gólové šanci po přihrávce Šandy Štalmach, gólman byl na místě. Ve 28. minutě šel sám na gólmana Bolatic Šanda, také on si na něm vylámal zuby. O další minutu později mohl zvýšit vedení Bruntálu Kaup, v brankové příležitosti poslal míč jen do hostujícího brankáře.

Ve 31. minutě byl znovu v šanci Kaup, jeho střela mířila těsně vedle. Tři minuty před přestávkou se konečně dostali ke slovu hosté. Kotík sice brankáře Beleje chytře obstřelil, ale branku Bruntálu těsně minul. Poločas tak skončil těsným vedením domácího mužstva.

Pohledný fotbal pokračoval i po přestávce. Domácí byli nadále aktivní a v 51. minutě měl další brankovou příležitost Štalmach, zůstal osamocený před bolatickým gólmanem, ale znovu neuspěl. Po hodině hry byli blízko vyrovnání hosté, na brankové čáře ale zastoupil již překonaného brankáře Beleje obránce Horák a míč dopravil do bezpečí.

V 71. minutě šli sami na bolatického gólmana Hendrych se Štalmachem, gólovou přihrávkou si ale trestuhodně nabídli do ofsajdové pozice. Devět minut před koncem domácí konečně vedení pojistili. Přes obranu se prodral hodně aktivní Hendrych a sám před brankářem nezaváhal.

Tentýž hráč mohl ještě v samotném závěru vítězství domácího kolektivu navýšit, úspěšnější byl tentokráte opět hostující gólman. FC SO Bruntál v dobrém utkání porazil Bolatice a v příštím zápase se představí v neděli opět doma a soupeřem mu bude suverénní lídr tabulky z Vítkova.

„Myslím, že jsme viděli pohledné utkání a naše zasloužené vítězství. Měli jsme mnohem více šancí než soupeř a je jen škoda jejich neproměnění. Musíme výkon napodobit i v neděli proti Vítkovu," uvedl k zápasu vedoucí Bruntálu Josef Krajčovič.

FC Slavoj Olympia - Bruntál Bolatice 2:0 (1:0)
Branky: 13. Strnadel, 81. Hendrych
FC SO Bruntál: Belej - Horák, Jan Krajčovič, Piňos, Hajdík - Zatloukal (87. Dluhoš), Petr Šanda, Strnadel, Mišurec (60. Hendrych) - Štalmach, Kaup (75. Schovánek). Trenér: Jan Sniežek