Fotbalisté Břidličné mají před sebou těžký zahajovací zápas jarní části krajského přeboru už v neděli s Krnovem. Generálkou pro tým Petra Kostelníka bylo sobotní utkání proti Velkým Losinám, na který si Břidličná odskočila z krátkého herního soustředění v Karlově Studánce. Hosté v nekompletní sestavě bez tří hráčů základní sestavy ještě zkoušeli poslední možné varianty a složení týmu.

V prvních pětačtyřiceti minutách se jim ale podle představ vůbec nedařilo. Domácí hráči byli rychlejší, častěji drželi míč na svých kopačkách a vytvářeli si střelecké příležitosti. Hostující hráči navíc nezvládali defenzivní činnost a prakticky v průběhu deseti minut inkasovali tři slepené góly. Ty viditelně povzbudili domácí fotbalisty, kteří pokračovali po celý první poločas v aktivním, ofenzivním výkonu. Hosté byli zataveni a scházel jim větší pohyb a důraz. Velké Losiny dokázaly do přestávky potrestat matnou hru hostů pěti góly v jejich síti. Hráči Břidličné našli odpověď jen v jednom případě a to zásluhou nové akvizice v týmu, Krška.

Od začátku druhé poloviny zápasu se obraz hry viditelně změnil. Hostující Kučera snížil na 2:5 a hra jeho týmu šla nahoru. Břidličná vyrovnala hru a převzala větší iniciativu na své kopačky. Aktivita přinášela Břidličné i příležitosti. V závěrečné fázi ale scházelo hostům přesné zakončení a větší klid.

Domácí hráči Velkých Losin nikam nespěchali a kontrolovali si své vedení, které dokázali ještě závěru navýšit. Hosté ve druhém poločase sehráli vyrovnanou partii, ale stačilo to jen na konečnou porážku v poměru 2:6.

„Dnes jsme nesehráli dobré utkání. Hlavně v prvním poločase jsme propadli, když jsme v průběhu deseti minut třikrát inkasovali. Možná to poznamenalo i soustředění, ze kterého jsme k utkání přijeli. Ve druhém poločase to bylo lepší. Vyrovnali jsme hru a měli i možnosti na lepší výsledek. Absence hráčů základní sestavy ale byla znát," uvedl k utkání stručně kouč Břidličné Petr Kostelník.

Velké Losiny - TJ Břidličná 6:2 (5:1)
Branky Břidličné: Kršek, Kučera
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Jiřičný, Cálek, Roman György, Hargaš - Kršek (Divacký), Kamil Kocúr, Kladniček, Kučera - Minich, Patrik György (Jan Kocúr). Trenér: Petr Kostelník