Nekompletní Břidličná chtěla i přes tento handicap uspět a do zápasu na hřišti Polanky vstoupila v nedělním tropickém počasí výtečně. Už v 6. minutě se prosadil gólově Vojtěch Cabák, a když v 10. minutě přidal navrátilec Holčák druhou branku, tak to s hostujícím týmem vypadalo hodně nadějně.

Břidličná se soupeři vyrovnala a předváděla v celém zápase otevřený fotbal. Ve 33. minutě vyrobili hosté chybu v obraně a Polanka se vrátila do utkání. 
O minutu později si ale mohli hráči Břidličné vzít dvoubrankové vedení zpět. Po faulu na Vojtěcha Cabáka nařídil rozhodčí proti domácímu týmu pokutový kop. Holčák si s ním ale neporadil a domácí brankář byl úspěšnější. Do přestávky se ještě zajiskřilo před oběma brankami, ale stav se neměnil.

Vyrovnaný fotbal pokračoval i ve druhém poločase. Hosté i s mladými hráči soupeři stačili a zlobili jej. Polanka se nedokázala prosadit. Naděje hostů tak žila až do 73. minuty, kdy po další chybě v obraně hostů bylo vyrovnáno.

Domácí fotbalisty vyrovnávací gól nabudil a hned o další minutu později výsledek utkání otočili na svou stranu. Hosté byli zaskočeni, ale v posledních minutách se otřepali a usilovali o vyrovnání. Vyloženou šanci si ale nevytvořili, a tak po skončení museli spolknout smolnou těsnou porážku 2:3. V příštím utkání přivít Břidličná v sobotu od 17 hodin na svém hřišti celek Heřmanic.

„Je to škoda. Vedli jsme 2:0 a i v této sestavě nehráli se soupeřem špatný fotbal. Neproměněný pokutový kop a chyby v obraně ale přinesly otočení výsledku na stranu soupeře," řekl k utkání předseda Břidličné Ludvík Zifčák starší.

Polanka – Kovohutě Břidličná 3:2 (1:2)
Branky Břidličné: 6. Vojtěch Cabák, 10. Holčák
Břidličná: Ludvík Zifčák – Kladniček, Kurei, Jiřičný, Chmelař – Ondřej Cabák (Divacký), Patrik György, Vojtěch Cabák, Pavel Kocúr – Jan Kocúr, Holčák (Berch). Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský