Kvalitně složený tým Kravař byl soupeřem domácí Břidličné ve druhém jarním utkání krajského přeboru. Domácí se poprvé na jaře představili svým příznivcům a stejně jako v Krnově jim první poločas příliš nevyšel. Hosté působili fotbalovým dojmem a v poli měli míč častěji na svých kopačkách. Ze středu hřiště přecházely Kravaře do nebezpečných útočných akcí.

Domácí se snažili kontrovat, ale přes obranu hostů se až tak neprosazovali. Ve 24. minutě vyrobili domácí chybu v obranné fázi. Po špatně odkopnutém míči se balon odrazil od hostujícího Galvase na jeho spoluhráče Valiguru, jehož postavení před velkým vápnem Břidličné zavánělo ofsajdem. Hráč Kravař využil naskytnuté situace a nájezd na domácího gólmana zakončil vedoucím gólem Kravař.

Domácí fotbalisté se po inkasované brance snažili a tlačili se k brance soupeře hlavně po stranách a dlouhými míči do jejich šestnáctky. Efekt se ale nedostavil. Hosté kontrolovali vedení a v dalších minutách první půle se jej snažili navýšit. Naštěstí pro Břidličnou se jim to nepovedlo, a tak naděje domácích pro druhou polovinu utkání stále žila.

Do druhého poločasu vstoupili domácí hráči s touhou vyrovnat a pokusit se proti silnému soupeři o bodový zisk. Hned dvě minuty po přestávce ale defenzíva Břidličné zaváhala a nechala proniknout Galvase až do svého velkého vápna. Na jeho střelu do pravého horního rohu brány si sice domácí gólman Zifčák sáhl, ale cestě míči do své sítě nezabránil.

Kravaře vedly rozdílem dvou branek a kráčely za vítězstvím. Domácí i za nepříznivého výsledku bojovali dále. Kouč Břidličné Kostelník stáhl z útoku do zálohy Holčáka a postupně poslal na hřiště hned čtyři nové síly, mladé hráče z vlastních řad.

Domácí tým získal navrch a soupeře zatlačil. V 59. minutě byl v šanci Holčák, ale nedotáhl ji. O chvíli později byl v brankové příležitostí Kršek, ale mezi čtyři tyče netrefil. Po straně hrozil Roman György, ale ani jeho nebezpečné centry kýžený efekt v podobě gólu nepřinášely.

Hosté už spoléhali jen na rychlé protiútoky. Ty jim ale už nic nepřinášely. Další šanci snížit měl nejprve Kamil Kocúr, ale prováhal a po něm Holčák. Také on správný moment ke skórování propásl. V 63. minutě napřáhl ke střele Kamil Kocúr, jeho gólovou střelu ale naopak zastavila branková konstrukce. Domácí tlačili a na jejich kontě přibývaly rohy a standardní situace.

V 76. minutě se konečně Břidličná po zásluze dočkala. Na rohový kop Holčáka z levé strany si naskočil na přední tyči Kamil Kocúr a prodloužil hlavou míč do šibenice branky hostů. Naděje domácích ožila. V 79. minutě byl v dobré střelecké příležitostí ve velkém vápně hostů nejmladší z bratrů Kocúrů Jan, ani on ale střeleckou mušku nenašel, poslal míč nad.

Hosté dále úspěšně hájili jednobrankový náskok, a když v posledních minutách nevytěžili domácí nic ani ze závěrečného náporu, tak odešli z hrací plochy bez bodového zisku poražení poměrem 1:2.

O body bude Břidličné bojovat v dalším utkání v sobotu na hřišti Pusté Polomi. „Je to škoda. Myslím, že jsme nehráli špatně a stejně jako v Krnově byl lepší druhý poločas. Scházelo nám zase brankové vyjádření," uvedl k utkání kouč Břidličné Petr Kostelník.

TJ Břidličná – SK Kravaře 1:2 (0:1)
Branky: 76. Kamil Kocúr – 25. Valigura, 47. Galvas
Břidličná: Zifčák – Michal Kocúr, Jiřičný, Cálek, Kršek (77. Patrik György) – Kladniček (70. Chmelař), Roman György, Jahoda (65. Jan Kocúr), Kamil Kocúr – Holčák, Marián Minich (85. Chudý). Trenér: Petr Kostelník