Ostře sledovaný zápas blízkých a známých soupeřů přilákal na hřiště Břidličné velmi početnou návštěvu a dokonce i bývalého reprezentanta a odchovance Jiskry Rýmařov Tomáše Ujfalušiho. Utkání se hrálo na těžkém terénu, který bránil technickému, kombinačnímu fotbalu a ubíral hráčům síly.

Hned úvodní minuty utkání přinesly rušné momenty. Hráči Jiskry se nedostávali do tempa a lépe na tom byli domácí fotbalisté. Ve 13. minutě to také potvrdili. Na přesný centr v utkání aktivního Macrineana si naběhl Kamil Kocúr a hlavou otevřel skóre utkání.

Hosté se z útlumu neprobrali a za dvě minuty byli potrestáni po druhé. Po faulu brankáře Jiskry před vlastní šestnáctkou dostali hráči Břidličné příležitost zahrávat trestný kop. Ondruška si s ním poradil báječně a parádní střelou do šibenice zvýšil vedení svého týmu na rozdíl dvou branek.

Hosté se snažili o technický projev, ale ten je nikam nevedl. Hra domácích byla účinnější a efektivnější. Další dvě možnosti ale Břidličná nevyužila a zhruba od 30. minuty začali mít herně navrch hosté. Na hrací ploše se občas přitvrdilo a rozhodčí museli chladit horké hlavy. Před přestávkou mohl snížit hostující Krčmařík, ale hlavou zblízka trestuhodně přestřelil.

Do druhé půle nastoupili fotbalisté Rýmařova s cílem zvrátit pro ně nepříznivý vývoj. Domácí bojovali, ale herně tahali za horší konec. Jiskra byla fotbalovější a tlačila se k velkému vápnu Břidličné. Před brankou domácího brankáře bylo rušno. Břidličná spoléhala na brejkové situace a občas ji vycházely. Hosté si vypracovali územní převahu a dobývali branku Břidličné. V té ale odváděl skvělý výkon gólman Zifčák, který nejednou své spoluhráče před sebou podržel.

V 59. minutě už ale po obléhání své brány na dorážku Harazima zblízka nestačil. Rýmařov se vrátil do utkání a cítil šanci. Domácí dále odváděli bojovný, obětavý výkon. V 62. minutě se domácí brankář vytáhl proti výborné střele hostujícího Kováče a vytěsnil jí s námahou na roh. Na druhé straně se po protiútoku domácí již radovali, ale lob Macrineana skončil na břevně branky hostů. Zápas pokračoval v dobrém tempu a i přes těžký terén se bylo nač dívat.

Po velkém závaru před domácí brankou nedokázali hosté protlačit míč do sítě již překonaného Zifčáka, který ale vzápětí znovu čaroval. Další možnost měl rýmařovský Krčmařík, opět neuspěl. Jiskra tlačila a vyrovnání viselo ve vzduchu. Velkou možnost měli hosté v 67. minutě. Schreierem dobře zahraný trestný kop ale znovu likvidoval Zifčák v domácí svatyni. O tři minuty později mohli domácí rozhodnout. Po Macrineanově průniku a jeho následné střele zasáhl brankář hostů a vyrazil míč na roh.

Tlak Rýmařova pokračoval a v 78. minutě mohli hosté znovu vyrovnat. Střídající Doležel ale míč do sítě Břidličné také nedostal. V samém závěru již domácí takticky utkání zvládli a tlaku Rýmařova odolali. Po skončení si Břidličná připsala překvapivé vítězství v poměru 2:1 a hned v úvodním jarním kole přibrzdila postupové cíle Jiskry Rýmařov.

„Domácí nastoupili do utkání na těžkém terénu velmi bojovně. My jsme v prvním poločase nehráli podle představ a prospali jsme jej. Ve druhém se to zlepšilo a vypracovali jsme si převahu. I když jsme měli šance, tak nám scházela častější střelba," zhodnotil utkání nespokojený kouč Jiskry Milan Furik.

„Šli jsme do zápasu s cílem bojovat a pokusit se zaskočit soupeře. V prvním poločase nám to vyšlo a měli jsme i další šance. Ve druhé půli nás již soupeř přehrál a my spoléhali na obranu a protiútoky. Vítězství nás těší," dodal k utkání naopak rozjařený trenér Břidličné Petr Kostelník.

TJ Břidličná - Jiskra Rýmařov 2:1 (2:0)
Branky: 13. Kamil Kocúr, 15. Ondruška - 59. Harazim

Rýmařov: Urban - Kováč, Harazim, Radim Přecechtěl, Šašinka - Jiří Furik, Krčmařík, Schreier, Šimčík - Čepelka, Jahoda, střídal: Doležel. Trenér: Milan Furik, vedoucí: Václav Tlapal
Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Jiřičný, Zítka, Cálek - Ondruška, Jan Zifčák, Macrineanu, K. Kocúr - Gyorgy, Olejár, střídal: Chudý. Trenér: Petr Kostelník