Domácí fotbalisté vstoupili do veledůležitého utkání s odhodláním konečně zabodovat a od úvodních minut zatlačili svého soupeře na jeho vlastní polovinu. Břidličná si vypracovala herní převahu ve středu hřiště a ta přinášela i dobré střelecké příležitosti.

První velkou příležitost k otevření skóre si vypracoval Kamil Kocúr, jeho nepříliš vydařenou střelu ale hostující brankář v pohodě zneškodnil. O několik minut později zahrozili hosté posíleni o dva hráče z afrického kontinentu. Také domácí gólman Ludvík Zifčák se dvakrát předvedl při likvidování nebezpečných možností hostů.

Aktivně hrající domácí měli do přestávky další příležitosti, ale střelecky se neprosadili. Do druhého poločasu nastoupili domácí ještě aktivněji než do prvního. Před brankou Heřmanic bylo rušno a gólman hostů se rozhodně nenudil. Šance k otevření skóre postupně zahodili Kamil Kocúr, Jahoda, Jiřičný a úspěšný nebyl ani mladík Patrik György.

Tlak Břidličné vyvrcholil v 67. minutě, kdy se domácí příznivci přece jenom dočkali gólu zásluhou Kamila Kocúra.

Domácí fotbalisté se dostali do jednobrankového vedení, ale hosté se nepoložili a v dalším průběhu byli v útoku hodně nebezpeční. Nebezpečím pro domácí obranu byli oba afričtí fotbalisté Henry Sellasei a Fatawu Yakubu, kteří se prosazovali tradiční rychlostí spojenou s patřičnou tvrdostí a velmi dobrou technikou.

V 78. minutě se proti Sellaseiovi vyznamenal domácí brankář Zifčák, když zneškodnil jeho střelu z bezprostřední blízkosti. V závěrečných minutách se Břidličná stáhla na svou polovinu s cílem ubránit vítězství. Hosté se snažili do posledních minut, ale domácímu kolektivu se nakonec podařilo důležité vítězství uhájit.

„Bylo to z naší strany sice vydřené, ale naprosto zasloužené vítězství," hodnotil zápas domácí kouč Jan Jedlička a pokračoval: „Doufám, že tuto výhru potvrdíme i příští týden na hřišti dalšího sestupem ohroženého týmu Bohumína, kam zajíždíme," dodal staronový kouč Břidličné.

TJ Břidličná - Heřmanice Slezská 1:0 (0:0)
Branka: 67. Kamil Kocúr
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr (Chmelař), Olejár, Přecechtěl, Minich (Kurej) - Jan Kocúr (Chudý), Jahoda, Kladníček, Jiřičný - Patrik György (Slota), Kamil Kocúr. Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský