Výsledky z posledních utkání krajského přeboru fotbalisty Břidličné povzbudily a do sobotního domácího utkání s Polankou nastoupili s nemalými ambicemi. Hosté s řadou kvalitních hráčů ve svém středu se snažili od začátku o technický kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku. Domácí hráči se soupeře nijak nezalekli a odpovídali od prvních minut bojovností, nasazením a aktivním fotbalem.

Hosté hrozili zejména vysunutým Wozniakem a několikrát v prvním poločase zaměstnali spolehlivého Zifčáka v domácí bráně. Břidličná využívala každé možnosti k rychlým protiútokům a do přestávky mohla jít do vedení. Šance Holčáka, Jana Zifčáka a Jiřičného ale skončily u dobře chytajícího gólmana hostů Řehulky, či nepřesnosti v koncové fázi. Příležitosti ke skórování měli i hostující Wozniak a Kaluža, ale také narazili na brankáře Břidličné a bojovnost domácího mužstva.

Poměrně kvalitní fotbal pokračoval i po přestávce. Domácí fotbalisté hráli se svým protivníkem více než vyrovnanou partii. Hned v úvodu druhé půle pronikl Holčák, ale na jeho centr před branku Polanky nikdo nedosáhl. V 59. minutě pálil nebezpečně domácí kapitán Jiřičný, ale těsně mimo bránu hostů. V 63. minutě byl v šanci hostující stoper Plíska, bránu také těsně minul. Hrál se oboustranně zajímavý fotbal s šancemi před oběma brankami.

V 71. minutě domácí jásali. Po pravé straně unikl zkušené obraně hostů domácí Kladniček, ideálně předložil míč střídajícímu Šupákovi a ten se zblízka nemýlil. Hosté okamžitě odpovídali. Střela Wozniaka ještě skóre nesrovnala, ale v 73. minutě se začínalo znovu. Matěj z týmu Polanky vyslal do šance ve velkém vápně domácích Kalužu a ten z úhlu i za pomoci teče domácího Drexlera prostřelil Ludvíka Zifčáka v bráně Břidličné.

Oba týmy chtěly vyhrát a hrál se dále útočný fotbal. V 76. minutě zahráli hosté před svou šestnáctkou nedovoleně a Břidličná zahrávala z ideální pozice trestný kop. K němu se postavil v zápase aktivní Holčák a vydařenou střelou přes zeď nedal Řehulkovi v brance Polanky žádnou šanci. Hosté byli druhým gólem ve své síti zaskočeni, ale nechtěli odjet z Břidličné s porážkou.

Domácí ale cítili šanci na vítězství, pozorně bránili a odváděli obětavý výkon. Hosté se tak do šancí nedostávali a naopak mohli v 88. minutě inkasovat. Nájezd dvojice Šupák, Holčák na osamoceného obránce hostů ale prvně jmenovaný vyřešil zbytečnou střelou místo přihrávky. Polanka to ještě zkoušela, ale nic mimořádného nepředvedla.

TJ Břidličná - SK Polanka 2:1 (0:0)
Branky: 71. Šupák, 74. Holčák 73. Kaluža
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Olejár, Drexler, Minich - Cálek (79. Jan Kocúr), Jiřičný, Kladniček, Roman György (71. Patrik György) - Holčák, Jan Zifčák (50. Šupák). Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský