Jeden z dvojice trenérů Kovohutí Marian Minich starší před zápasem svým svěřencům kladl na srdce jednu hlavní věc – nepodcenit soupeře. Už začátek utkání ovšem napověděl, že hráči si jeho slova nejspíš vyložili opačně. „Stál proti nám jednoznačně nejslabší soupeř, se kterým jsme zatím hráli. Podali jsme však nejtragičtější výkon. Hráči Orlovou hrubě podcenili. Mysleli si, že se snad porazí sama,“ zlobil se kouč domácích Marian Minich starší.

Břidličná si v první půli vytvořila několik šancí, jenže Marcel Cudrák, David Jiřičný a ani Martin Sklenařík hostujícího brankáře pokořit nedokázali. Šok pak přišel zkraje druhého poločasu. „Náš obránce Lukáš Mohyla odehrál špatný zápas. Chtěl jít do hlavičky před Matějem Čaneckým a křikl si, že balon má. Jenže ho neměl, míč propadl a Fromanger z Orlové ranou ze třiceti metrů trefil šibenici,“ líčil trenér Kovohutí. Další rána pro domácí se dostavila v šestapadesáté minutě. Slavia rychle rozehrála, dostala se do přečíslení čtyři na tři, opět Fromanger vběhl do vápna a zařídil druhou branku svého týmu.

Jiskřičku naděje Břidličné vykřesal čtvrthodiny před koncem kapitán Jiřičný, když hlavou usměrnil do orlovské brány centr Marcela Cudráka. Kovohutě si vypracovaly ještě jednu velkou příležitost, ale obrana hostí odolala. „Na Orlovou jsme se důkladně připravovali. Věděli jsme, že má slabou obranu, přesto jsme to nezvládli. Pořád to nemůžu skousnout. Takhle hrát nejde,“ uzavřel Marian Minich starší.

Břidličná – Orlová 1:2 (0:0)
Branky: 76. Jiřičný – 50. a 56. Fromanger. Rozhodčí: Ochodek – Šujan, Kret. ŽK: Šulák – Hruška, Renta. Diváci: 125.
Břidličná: Ludvík Zifčák ml. – Mohyla, Čanecký, Hoffmann, Dvořák (73. Kladníček) – Schreier (79. Chmelař), Jiřičný, Šulák, Cudrák – Sklenařík, Marian Minich ml. (68. Hargaš). Trenéři: Marian Minich st. a Roman Štůrala. 

Záchranná služba. Ilustrační snímek.
Pes Ax zachránil mladé sebevražedkyni život