Suverénní vedoucí celek I.B třídy přijel na bruntálskou umělku s cílem uhrát s předním celkem krajského přeboru co nejlepší výsledek a tomu také přizpůsobil styl své hry. Od začátku se proto na hřišti pořadně jiskřilo. Břidličná nastoupila bez bratrů Györgyových, Borborya, Kladníčka a Mitova, ale pro změnu hned se třemi novými posilami. V týmu se představili Cudrák z Krásných Louček, Štalmach z polských Branic a Ghaňan Fatahuae.

Od samého počátku měli domácí jasně navrch. Střelecky se jim však příliš nedařilo a zahazovali jednu šanci za druhou. Tu největší měl kanonýr Kučera, ale nabídnutý pokutový kop za faul na Cudráka trestuhodně zahodil. Jak se říká: nedáš, dostaneš. Vzápětí přišla hrubka nové akvizice v dresu hlinikářů Afričana Fatahua a vedoucí branka Slavkova.

Břidličná pak svého soupeře sevřela a vyrovnání viselo na vlásku, její střelci neměli právě svůj šťastný den. Slavkov úporně bránil i za cenu velmi nevybíravých zákroků, které zůstávaly bez potrestání. Pět minut před koncem první půle vyrobil chybu při rozehrávce domácí gólman a Slavkov svůj náskok zvýšil.

Druhá půle se hrála v naprosté režii účastníka krajského přeboru a bylo jen otázkou času, kdy se skóre utkání srovná. Na 1:2 nejdříve snížil Schreier a na 2:2 o chvíli později vyrovnal Kučera. Po této brance Slavkov hru ještě více přiostřil.

Patnáct minut před koncem se hosté dočkali potřetí, když tečovaná střela skončila za zády brankáře Zifčáka. V závěru utkání se Slavkov zoufale snažil udržet svůj úspěšný výsledek i za cenu zvýšené agresivity, na což zareagoval domácí kouč tím, že nechal předčasně utkání ukončit.

„Do zápasu jsme šli přímo z atletické přípravy s cílem zahrát si a vyzkoušet nové posily. Nešlo nám až tak o výsledek," říkal po utkání kouč Břidličné Marián Minich a pokračoval: „Bohužel kluci ze Slavkova to pojali úplně jinak a hráli jako by šlo o body nebo o život. V závěru dokonce hrozilo, že by se mužstva mezi sebou pokopala a poprala. Raději jsme nakonec po dohodě s rozhodčím utkání předčasně ukončili."

BŘIDLIČNÁ – SLAVKOV 2:3 (2:2)
Branky: Schreier, Kučera
Břidličná: Zifčák – Mensah, Fatahuae (Janáč), Kamil Kocúr (Jiřičný), Marián Minich mladší (Hargaš) – Schreier, Hoffman, Jan Kocúr, Cudrák – Štalmach, Kučera. Trenér: Marián Minich