Domácí fotbalisté chtěli odčinit úvodní domácí porážku a do zápasu vstoupili náporem. Hned od úvodního hvizdu rozhodčího Břidličná svého soupeře zatlačila k jeho bráně. Střely Györgyho a Kamila Kocúra v první pětiminutovce se neujaly a ani průnik Macrineana k vedoucí brance nevedl. Hosté první čtvrtinu přežili bez ujmy a pomalu se začali osmělovat. Technicky vyspělí hráči Markvartovic se snažili o kombinační projev s rychlým přechodem do útoku. Hra se vyrovnala a útočné akce se přelévaly od jedné brány ke druhé.

Hosté se dokázali na kluzkém a vodou nasáklém terénu dobře pohybovat a hlavně oproti domácím fotbalistům mnohem častěji stříleli. Ve 30. minutě vyrobil stoper domácího týmu hrubou chybu, po které se dostal k míči hostující Galas a pohodlně vstřelil do odkryté brány Břidličné vedoucí branku Markvartovic.

Domácí hráči se snažili o odpověď, ale hosté byli při protiútocích stále hodně nebezpeční. Brankář Břidličné Zifčák se musel proti střelám Galase, Kremzera a Strachoty v rozmezí 35. až 40. minuty pořádně vytáhnout. Šance byly i na straně domácích. Györgyho rána těsně minula pravou tyč gólmana hostů a ani hlavička Ondrušky se mezi tři tyče nevešla.

Do druhých pětačtyřiceti minut vstoupili svěřenci domácího kouče Jana Bubely výborně. Ihned po rozehrání podnikla Břidličná útočnou akci, po které hlavičku Ondrušky z bezprostřední blízkosti ještě gólman hostů Poláček vyrazil, ale na gólovou dorážku Macrineanovu již byl krátký.

Začínalo se znovu a na těžkém terénu pokračoval oboustranně bojovný fotbal. Oba celky chtěly vyhrát a tlačily se do útoku. Pohybliví hosté o sobě dali vědět v 53. minutě. Po rychlé akci prošel lehce kolem stopera Břidličné hostující Galas a jim předložený míč před prázdnou bránu domácích pohodlně dopravil do sítě Turanský.

Hosté znovu vedli, ale sympaticky se nezatáhli do obrany. Na hřišti se i vinou terénu místy přitvrdilo a rozhodčí nešetřil kartami. V 60. minutě se skóre znovu měnilo a to k potěše domácích. Po levé straně útoku prošel až do velkého vápna Markvartovic odvážně György a obrana hostů jej zastavila jen za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí nařídil pokutový kop a domácí Jiřičný bezpečně proměnil.

Stav byl znovu nerozhodný, ale hrálo se dále z obou stran na vítězství. Diváci mohli sledovat zajímavý fotbal a další možnosti na obou stranách. Blízko druhému gólu byl Macrineanu, ale obránce hostů byl rychlejší. Na druhé straně hrací plochy málem využil zaváhání v rozehrávce stopera Břidličné hostujícího Besta.

V závěrečných minutách se na hřišti ještě více přiostřilo. V 76. minutě uviděl druhou žlutou kartu za faul na střídajícího Veselku markvartovický Galas a pro oba utkání skončilo. Domácí hráč musel z hrací plochy pro zranění a předčasně putoval ze hřišti i provinilec. Hosté zlobili i v deseti, ale střelecky se naštěstí pro domácí již neprosadili.

Udeřilo tak na druhé straně. Domácí v závěru svůj tlak vystupňovali a rozhodnutí přišlo v první minutě nastavené hrací doby. K míči se dostal na levé straně velkého vápna hostů Macrineanu, který zkušeně podržel míč a po jeho přesném centru vstřelil hlavou zblízka vítězný gól Břidličné do útoku vysunutý Jiřičný.

Hosté bojovali o vyrovnání až do konce, ale domácí si již první vítězství v letošním ročníku nenechali vzít. „Měli jsme dnes výborného soupeře, který na tom byl velmi dobře technicky, pohybově a měl výborný přechod do útoku. Je pravdou, že jsme mu nabídli příležitostí vlastními chybami v obraně, kde utkání některým hráčům vůbec nevyšlo. Kluci ale zabojovali a v závěru i na těžkém terénu rozhodli o našem vítězství. Jsme rádi za tři body," řekl po utkání spokojený domácí kouč Jan Bubela.

TJ Břidličná - FK Markvartovice 3:2 (0:1)

Branky: 46. Macrineanu, 60. Jiřičný z pokutového kopu, 90 + 1 Jiřičný 30. Galas, 53. Turanský

Břidličná: Ludvík Zifčák Michal Kocúr, Vlastimil Samson, Jiřičný, Šarman Cálek (65. Veselka, 75. Zítka), Ondruška, Richard Hapka (72. Kladniček), Macrineanu Kamil Kocúr, György. Trenér: Jan Bubela.