Domácí fotbalisté chtěli v sobotním utkání se silným Bohumínem navázat na minulé vítězství v Brušperku a od začátku podávali týmově velmi bojovný a nadšený výkon. Zaskočení hosté, kteří disponují zkušeným hráčským kádrem, měli s dobrou hrou Břidlličné potíže.

Domácí fotbalisté měli navrch a svého soupeře přehrávali. Vyjádření přišlo ve 12. minutě, kdy Jan Zifčák posunul míč na Holčáka, který vydařenou střelou zpoza velkého vápna nedal hostujícímu brankáři šanci a otevřel skóre zápasu. Hosté se snažili v dalším průběhu první půle vyrovnat a přecházeli na polovinu Břidličné kombinací. Domácí ale výborně pokrývali soupeřovy hráče a nedávali jim na hřišti prostor. Bohumínští si nevěděli rady a nenacházeli na skvělou domácí hru recept.

Ve 34. minutě se domácí kolektiv prosadil podruhé. Po skrumáži před brankou hostů si nejlépe počínal domácí kapitán Jiřičný a propasíroval míč do sítě Bohumína podruhé. Opaření hosté to do přestávky ještě zkoušeli, ale střeleckou odpověď hledali marně. Ve 38. minutě ale přišli domácí o Romana Györgyho, který musel se zraněním ramene ze hřiště. Na dvoubrankovém vedení Břidličné se ale do přestávky nic neměnilo.

Velmi dobře si vedli hráči Břidličné i ve druhém poločase. Bohumín se marně dostával do šancí a když se jeho hráči přece jen dostali do příležitostí, tak byl na místě v utkání výborný domácí gólman Ludvík Zifčák. Domácí stále hrozili v útoku, kde kromě agilního Holčáka činil značné potíže obraně Bohumína i pohyblivý Jan Zifčák. Bojovnost domácího kolektivu neutuchala ani za průtrže mračen, která se na začátku druhého poločasu na hřiště dostavila.

Technicky zdatní hosté se přece jen dočkali snížení v 69. minutě. Střelou z dvaceti metrů pod břevno se prosadil nejlepší střelec Bohumína Jatagandzidis a zdramatizoval utkání.

Domácí se nenechali inkasovaným gólem rozhodit a pokračovali v nasazení a bojovnosti. Šanci po centru Kamila Kocúra měl Holčák, ale nedosáhl na míč. Vše si Holčák vynahradil v 76. minutě. Po přihrávce Zifčáka napřáhl domácí hráč k parádní střele z pětadvaceti metrů a angličanem nedal brankáři Bohumína šanci.

Bohumín odpověděl v závěru dvěma nebezpečnými střelami, které ale výborným způsobem likvidoval brankář Ludvík Zifčák. Břidličná za mocného povzbuzování svého věrného kotle dotáhla utkání zaslouženému vítěznému konci a posílila naděje na udržení krajského přeboru.

TJ Břidličná - FK Bohumín 3:1 (2:0)
Branky: 12. a 76. Holčák, 34. Jiřičný - Jatagandzidis