Po nepřesvědčivých výkonech a výsledcích muselo vedení fotbalové Břidličné nějak reagovat. Proto došlo v týdnu k výměně trenéra. Dosavadního kouče Petra Kostelníka vystřídal staronový kouč Jan Jedlička.

„Nešlo o výměnu z důvodu nespokojenosti s trenérem, ale nový trenér Jedlička překonal rodinné problémy, kvůli kterým mužstvo po zimní přípravě opustil. A teď se vrátil po několika týdnech zpět k týmu," vysvětlil výměnu trenérů předseda TJ Kovohutě Břidličná Ludvík Zifčák.

Břidličná nastoupila do utkání sebevědomě a hned v prvních minutách si vytvořila dvě gólové příležitosti. Bohužel ani Kladníček, ani Patrik György své šance neproměnili. Zákonitě tak přišel trest v podobě vedoucího gólu Polanky.

V 17. minutě šel po centru do hostující šestnáctky důrazně za míčem domácí Fromelius a bylo to 1:0. O pět minut později bylo hráčům Břidličné ještě hůř. Domácí využili zaváhání obrany hostí, dostali se na dostřel branky a prudká střela Woznici, tečovaná obráncem Přecechtělem, skončila podruhé za zády gólmana Ludvíka Zifčáka.

Po druhé brance se hosté vybičovali k velkému náporu, který trval až do konce prvního poločasu. Jenže efekt v podobě gólu nepřišel.

Do druhé půle provedl hostující trenér Jedlička hned několik změn a utkání nabralo na obrátkách. Hostující celek se snažil o změnu vývoje a vytvořil si chvílemi drtivý tlak. Bohužel střelecky se opět nedokázal prosadit. Až do pětasedmdesáté minuty. Po závaru před brankou Polanky se dobře zorientoval Kamil Kocúr a snížil na rozdíl jedné branky.

Břidličná vycítila šanci na vyrovnání a vrhla se do útoku. Jenže pět minut před koncem došlo zase k zaváhání při rozehrávce. Toho využil domácí útočník Fromelius a napodruhé překonal vyběhnutého gólmana Břidličné. Rozhodl tak o důležitém vítězství domácího celku. Břidličná se pak ještě v závěru snažila o zkorigování stavu, ale do konce zápasu se již nic podstatného na výsledku nezměnilo.

„Kluky musím pochválit za bojovnost, ale opět jsme se nevyvarovali chyb, které nás připravily o body," řekl po utkání předseda Zifčák a pokračoval: „Dnešní výkon ale naznačil, že bychom příští týden již konečně mohli doma proti Heřmanicím zabodovat. Musíme dát do toho celé své srdce a pak věřím v úspěch," dodal.

V příštím kole přivítá Břidličná na svém hřišti celek Heřmanic a nic jiného než plný bodový zisk se neočekává.

Polanka – Břidličná 3:1 (2:0)
Branky: Fromelius 2, Woznica – Kamil Kocúr
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák – Chudý (Kurej), Přecechtěl, Jiřičný, Jahoda – Slota (Olejár), Kladníček, Kamil Kocúr, Michal Kocúr – Patrik György (Minich), Jan Kocúr (Chmelař). Trenér: Jan Jedlička, asistent trenéra: Karel Stefanovský