Břidličná chtěla navázat na středeční vítězství nad Českým Těšínem a do utkání s Kravařemi nastoupila aktivně. Fotbalově vyspělí hosté ale přijeli na hřiště soupeře velmi dobře takticky připraveni. Domácí hráli od úvodních minut útočný fotbal.

Před brankou Kravař se rodily brankové příležitosti. Ve dvou případech mohl domácí posunout do vedení Holčák. Dobrou šanci nevyužil Darkeh a do černého se netrefil ani Kamil Kocúr.

Hosté velmi zodpovědně a houževnatě bránili a využívali každé příležitosti k protiútokům. Břidličná měla sice herně navrch, ale bez jakéhokoliv efektu. Ve 38. minutě tak přišel trest. Kravaře podnikly jeden ze svých rychlých protiútoků a na jeho konci byl úspěšný střelec Těžký. Do přestávky mohl alespoň srovnat Holčák, ale nemířil přesně.

Stejný obraz hry přinášelo i druhých pětačtyřicet minut utkání. Břidličná od začátku druhé půle marně dobývala branku hostů. Střely zpoza velkého vápna a centrované míče do šestnáctky ukazatelem skóre nepohnuly. To změnili v 59. minutě až hosté, kteří založili vydařenou útočnou akci a z gólového zakončení se mohl radovat Koneczný.

Domácí druhá branka zaskočila a o další dvě minuty to s nimi bylo ještě horší. Rozjetý Koneczný přidal po další rychlé akci Kravař svůj druhý gól v zápase a zvýšil na 3:0 pro hosty. Fotbalisté Břidličné se postupně otřepali a začali svého soupeře znovu tlačit k jeho bráně.

V 67. minutě vykřesal domácím naději v utkání aktivní Holčák, který korigoval na 1:3. Domácí gól povzbudil a snažili se ještě utkání zvrátit. Darkeh a Patrik György šance promarnili. Poslední minuty výrazně zdramatizoval Holčák, který vydařeným zakončením snížil náskok soupeře na rozdíl jediné branky.

Poslední minuty byly v Břidličné hodně rušné. Hosté hájili těsné vedení. Domácí otevřeli obranu a chtěli vyrovnat. Zajímavé situace byly před oběma brankami, ale na stavu 2:3 v neprospěch Břidličné se už nic neměnilo. „Dnes jsme si to prohráli sami. Soupeř sice hrál zkušeně a podnikal nebezpečné protiútoky. Takové šance a místy drtivou převahu musíme ale využít," řekl k zápasu zklamaný předseda Břidličné Ludvík Zifčák.

Kovohutě Břidličná - Kravaře 2:3 (0:1)
Branky: 67. a 83. Holčák - 38. Těžký, 59. a 61. Koneczný
Břidličná: Ludvík Zifčák - Drexker, Jiřičný, Kladniček, Kurei - Kamil Kocúr, Roman György, Patrik György, Jan Kocúr - Darkeh, Holčák. Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský