„Spadl mi obrovský kámen ze srdce, nevěřil jsem, že se nám to podaří. Před závěrečným kolem jsme neměli situaci ve svých rukou, navíc jsme se herně trápili. Posledních pět utkání ze šesti nám vůbec nevyšlo,“ začal s povídáním hrající manažer Marcel Cudrák.

Jenomže Kobeřice nečekaně doma prohrály s Petřvaldem 0:2. „Zápas s Krnovem se pro nás nevyvíjel dobře. Nakonec jsme ho ale zvládli,“ vydechl si Cudrák, který osobně vstřelil vítěznou branku.

Charitativní akce Ceca Cup se hlásí o slovo
Charitativní Ceca Cup pomůže Terezce, na Minervu dorazí i Kozák

„Pocity jsou krásné. Nevěřil jsem, že existuje fotbalová spravedlnost. Nakonec se ale dostavila. Jsem v klubu čtyři roky. Nejdříve jsme se zachraňovali v kraji a následně skončili třikrát na druhém místě,“ poznamenal hrající manažer Kovohutí.

Divize už bude bez trenéra Petra Součka. „Petr Souček nám oznámil, že kvůli svému vytížení v Opavě už v nové sezoně nebude u nás působit. Patří mu velký dík za práci, kterou odvedl. Dal týmu tvář, dobře pod ním fungovala kabina,“ chválil manažer kouče.

„Samozřejmě, že velký dík patří vedení klubu, realizáku a hráčům. Je to spojená nádoba,“ řekl. Jméno nového trenéra ještě není známo. „Máme nějaké adepty vytipované. Takže uvidíme,“ dodal Cudrák.

Změnami projde i hráčský kádr. Skončil Ondřej Ficek. „Ondra se bude věnovat práci s mládeží v Opavě. Uvidíme, co David Jiřičný, Roman Gÿorgy a Daniel Hofmann. Jsou to kluci, kteří už mají věk. Byl bych rád, kdyby u nás ještě rok pokračovali,“ přiznal Marcel Cudrák.

Co se týká nových posil, tak prvními vlaštovkami jsou bratři Moravcové z Vítkova. „Nepočítali jsme s tím, že postoupíme. V plánu bylo kádr omladit a hrát v klidu kraj. Teď se ale situace mění. Je jasné, že musíme přivést čtyři až pět zkušených hráčů, což nebude jednoduché. Mám k tomu obrovský respekt,“ podotkl. „Věřím, že se zdravotně dohromady dají Houdek s Čaneckým. S nimi budeme silnější,“ doplnil.

V divizi budou nově působit čtyři týmy z Bruntálska, a to Břidličná, Krnov, Bruntál a Rýmařov. „Pro zdejší region je to bomba. Diváci se mohou těšit na velmi atraktivní duely,“ zakončil Marcel Cudrák.