Břidličná získala na jaře jediný bod a v sobotním utkání s Českým Těšínem se chtěla pokusit o vítězství. Herně se ale domácímu kolektivu od úvodních minut nedařilo. Hráčům Břidličné se nedařila mezihra ve středu hřiště, kde ztráceli míče.

Hosté byli naopak v poli aktivnější a po rozehrávkách do stran přecházeli do útoku, odkud hrozili především centry do šestnáctky. Naštěstí pro Břidličnou se střelecky neprosazovali a míče končily u gólmana Ludvíka Zifčáka.

Hráčům domácího týmu se nedala upřít bojovnost, ale dva střelecké pokusy Kamila Kocúra ze střední vzdálenosti v průběhu prvních pětačtyřiceti minut na změnu skóre rozhodně nestačily. Navíc ve 35. minutě přišel tým Břidličné o Romana Györgyho, který musel po srážce s hostujícím hráčem odstoupit.

Do vedení mohli jít hosté ve 39. minutě, kdy střelu Hrtánka domácí gólman ještě vyrazil před sebe, ale na dorážku Kupczaka již nestačil. Radost ale pokazil českotěšínským rozhodčí, který viděl ofsajdové postavení dorážejícího hráče.

Ve 42. minutě se už skóre měnilo. Centr hostujícího Lojáka do velkého vápna Břidličné tečoval do protipohybu brankáře Przyczka.

Břidličná se po přestávce snažila hrát jednoduše, do koncové fáze se ale nedostávala. Nebezpečnější byli hráči Českého Těšína, kteří se snažili vedené pojistit. Proti střele Klepka musel vytáhnout zákrok gólman Břidličné a práci měl i s dalšími centrovanými míči. Domácí to zkoušeli všemi způsoby a prostřídali i sestavu. Střelou z velké dálky se pokusil zaskočit hosty Jahoda.

V závěru domácí otevřeli hru a velkou šanci měli hosté. Obraně Břidličné utekl po levé straně Hradečný, obstřelil gólmana, ale míč se do branky nevešel. Břidličná si vytvořila v posledních minutách tlak. Centrované míče před branku Českého Těšína jim však vytoužené vyrovnání nepřinesly.

TJ Kovo Břidličná – Český Těšín 0:1 (0:1)
Branka: 42. Przyczko
Břidličná: Ludvík Zifčák – Chudý (70. Kurei), Jiřičný, Kladniček, Michal Kocúr (78. Minich) – Jan Zifčák, Radim Přecechtěl, Jahoda, Roman György (35. Patrik György) – Kamil Kocúr, Jan Kocúr (57. Slota). Trenér: Petr Kostelník