Fotbalisté Břidličné si byli vědomí nutnosti zvítězit a od počátku utkání na soupeře doslova vletěli. Domácí si vytvořili tlak a před brankou Šenova se rodily brankové příležitosti jak na běžícím pásu. Střely Holčáka a Kamila Kocúra těsně minuly branku.

Také další nebezpečné závary po centrech do šestnáctky Šenova gólem neskončily. Stav se poprvé měnil ve 21. minutě, kdy přetíženou defenzivu hostů překonal Kamil Kocúr.

Hosté se zkoušeli vymanit z tlaku domácího soupeře, ale příliš se jim to nedařilo. Občasné protiútoky Šenova končily v bezpečné vzdálenosti od domácí brány nebo je zastavil domácí gólman Ludvík Zifčák.

Diváci tak mohli dále sledovat nápor domácího kolektivu, který přidal druhou branku ve 28. minutě po vydařené akci Darkeha.

Šenov se v dalším průběhu prvního poločasu pokoušel vrátit do zápasu. Střela Svobody a akce Bednáře branku Břidličné neohrozily. Vedení naopak mohli do přestávky navýšit s chutí hrající domácí hráči. Akce Kamila Kocúra, Holčáka a Darkeha se ale neujaly.

Do druhých pětačtyřiceti minut utkání vstoupili hráči Břidličné stejně aktivně. Hosté se ocitli pod velkým tlakem a bránili všemi prostředky, ale nebylo jim to nic platné. Už ve 49. minutě se prosadil Holčák.

Tentýž hráč skóroval i v 62. minutě a domácí vedli rozdílem čtyř branek. V 62. minutě zakončil přesně Darkeh a s hosty to po páté inkasované brance vypadalo na ručník.

V dalším průběhu druhé půle Břidličná polevila a tempo hry upadlo. Ke slovu se mohli dostat i hosté, kteří toužili alespoň po čestné brance. Dočkali se jí pět minut před koncem Koďouskem. Břidličná zvítězila po velmi dobrém výkonu 5:1 a navázat na výsledek bude chtít o víkendu v Bohumíně.

„Utkání jsme měli od začátku až do konce v plné režii. Kromě pěti vstřelených branek jsme spoustu dalších brankových příležitostí zahodili a výsledek mohl být ještě výraznější v náš prospěch," řekl po utkání šéf fotbalové Břidličné Ludvík Zifčák starší.

Kovo Břidličná - Šenov 5:1 (2:0)
Branky: 49. a 52. Holčák, 21. Kamil Kocúr, 28. a 62. Darkeh 85. Koďousek
Břidličná: Ludvík Zifčák - Jiřičný, Drexler, Kurej, Kladníček (86. Chmelař) - Kamil Kocúr, Patrik György, Roman György, Jan Kocúr (52. Michal Kocúr) - Holčák, Darkeh (79. Fiury). Trenér: Jan Jedlička. Diváci: 150