Do nejvyšší moravskoslezské soutěže klub vstoupil s novými lodivody. Trenéra A-mužstva Petra Kostelníka u týmu nahradil Jan Jedlička a jeho asistentem se stal Karel Stefanovský. V minulém ročníku se Břidličná v krajském přeboru zachránila jen díky skutečnosti, že ze soutěže sestupoval jen jediný tým a i to byla pro tým výzva do toho letošního.

V průběhu léta opustili klub Ondruška, který přestoupil do Jiskry Rýmařov, hostování v Břidličné skončilo Jahodovi, Kučerovi a Krškovi. V roli nových posil se v Břidličné objevili David Drexler z Opavy, Miroslav Šupák z Brantic a z Jiskry Rýmařov získala na hostování Břidličná Jakuba Mitova s Martinem Burešem. V průběhu soutěže se ještě do kádru týmu vrátil Roman György, který se vrátil z Anglie.

„Naší dlouhodobou strategií je hrát se svými vlastními odchovanci a na tomto hodláme stavět i v budoucnu. Proto jsme taky, před podzimní sezonou, nedělali žádné masivní posilování mužstva," svěřoval se předseda fotbalového oddílu Ludvík Zifčák.

Začátek podzimní části zastihl Břidličnou ve velmi dobré formě. Po třech úvodních podzimních kolech, kdy získala plný počet bodů, se dokonce usadila na vedoucí pozici moravskoslezského přeboru. Pak ale přišla série porážek a tým se dostal do hluboké sportovní krize. Hráči si přestali věřit a přišly nešťastné vysoké porážky.

„Vše začalo v Dětmarovicích, na které tradičně zahrát neumíme a posléze přišly další čtyři porážky," vysvětloval předseda oddílu a dodával: „Nakonec jsme se ale dokázali zase chytit a vše se obrátilo v náš prospěch."

Po série porážek se v Břidličné dokonce vážně hovořilo o možnosti výměny trenérů. „Netvrdím, že jsme se touto myšlenkou nezabývali, ale důležité je, že oba trenéři nakonec získali naši důvěru a u mužstva zůstali, což se ukázalo jako správné rozhodnutí a výsledky se záhy dostavily," konstatoval Ludvík Zifčák.

Tým se dlouhodobě opírá o velmi dobré a stabilní výkony svých opor, brankáře Ludvíka Zifčáka, kapitána mužstva Davida Jiřičného, kanonýra Josefa Holčáka, Kamila Kocúra, Michala Kocúra, Miroslava Kladníčka, Jana Zifčáka, Stanislava Cálka, Romana Gyorgyho a Mariána Minicha. K těmto se posléze výbornými výkony připojily i posily David Drexler s Miroslavem Šupákem.

Tým navíc průběžně doplňovali i mladí talentovaní odchovanci Břidličné Patrik Chmelař, Patrik György, Jan Kladniček nebo Jan Kocúr. „Navíc po delší době se do hry zapojili velezkušený Robert Olejár, Tomáš Kurej nebo dlouhodobě zraněný Luboš Šarman," vysvětloval předseda oddílu.

Břidličná se navíc opírá o svůj početný fanouškovský kotel, který tým doprovází i k zápasům na hřiště soupeře. „Naše fanoušky nám závidí v celém kraji a bubeníci vytvářejí doslova pekelnou sportovní atmosféru," chválil s úsměvem klubové příznivce Ludvík Zifčák.

V průběhu podzimní části dres A mužstva TJ Kovohutě Břidličná oblékli tito hráči: brankáři Ludvík Zifčák a Ladislav Smažinka, David Jiřičný, David Drexler, Michal Kocúr, Josef Holčák, Kamil Kocúr, Marián Minich, Jan Zifčák, Miroslav Kladniček, Stanislav Cálek, Roman György, Miroslav Šupák, Patrik Chmelař, Robert Olejár, Jakub Mitov, Martin Bureš, Jan Kocúr, Patrik György, Tomáš Kurej, Jan Kladniček, Luboš Šarman, Ondřej Cabák, Zdeněk Urbánek, Antonín Divacký a Jan Chudý.

V Břidličné nechtějí usnout na vavřínech. Přípravu na jarní část soutěže zahájí fotbalisté Břidličné už 17. ledna a v jejím průběhu mužstvo absolvuje soustředění v Karlově Studánce a sehraje několik přátelských utkání s týmy převážně hrajícími olomoucký krajský přebor. Přestože Břidličná útočí na přední příčky moravskoslezského krajského přeboru, žádné velké změny na jaře nepřipravuje.

„Chceme hrát divácky atraktivní fotbal, který k nám láká příznivce z celého okresu. I do budoucna se ale chceme držet osvědčené strategie a budeme se spoléhat především na své vlastní odchovance. Přesto bychom do týmu rádi jednu nebo dvě posily získali. Nějaké hráče vytipované máme, ale vše bude záviset na dohodě s jejich kluby," uzavřel předseda oddílu TJ Kovohutě Břidličná Ludvík Zifčák.