V neúplné sestavě nastoupili fotbalisté Břidličné na hřišti Heřmanic se snahou bodovat. Domácí hráči ale také nemají bodů na rozdávání a tak se na hřišti od zahájení hry bojovalo o každý metr hrací plochy. Oba týmy se snažily upřednostňovat útočný styl a diváci tak viděli v průběhu prvních pětačtyřiceti minut zajímavé situace před oběma brankami.

Břidličná hrála zodpovědný fotbal z obrany a využívala každé možnosti k zaútočení. Na hrotu útoku hrozila dvojice Holčák s Kamilem Kocúrem, ale nadějné možnosti bezbrankový stav zápasu neměnila. Střelecky se snažili prosadit také domácí fotbalisté, ani oni ale recept na obranu Břidličné nenacházeli a Ludvíka Zifčáka v bráně hostů nepřekonali.

Stejný obraz hry přinášela i druhá polovina zápasu. Hosté pokračovali ve snaze o kombinační fotbal a dalo se na něj dívat. Domácí se snažili naopak strhnout výsledek na svou stranu a bojovali s velkou vervou a důrazem. Jak na straně hostů, tak i před šestnáctkou domácích byly k vidění střelecké pokusy. Ty ale brankáře do velkých problémů nedostávaly. Efekt nepřinášely ani standardní situace.

Rozhodující moment tak přišel v 64. minutě. Po centru do velkého vápna Břidličné zahrál hostující Michal Kocúr nechtěně rukou. Rozhodčí byl nucen nařídit proti hostům pokutový kop a z něj se domácí fotbalisté radovali.

Břidličná po inkasovaném gólu odpověděla zvýšenou aktivitou a v závěrečných minutách utkání si vytvořila tlak. Do nadějných příležitostí se dostal Holčák a po něm Kamil Kocúr. Nejtěsnější skóre ve prospěch Heřmanic se neměnilo ani po dalších možnostech hostů v samém závěru utkání. Břidličná si odvezla nejtěsnější porážku a v v sobotu bude bojovat o další body tabulky soutěže na vlastním hřišti s Bohumínem.

FC Heřmanice Slezská - TJ Břidličná 1:0 (0:0)
Branka: Strakoš z penalty
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Drexler, Olejár, Minich (Chmelař) - Patrik György (Jan Kocúr), Kladniček, Jiřičný, Roman György - Kamil Kocúr, Holčák. Trenér: Jan Jedička