S nepříliš velkým optimismem, ale s cílem pokusit se překvapit, odjel tým Břidličné o víkendu k těžkému utkání na hřiště posledního Brušperku. Postavení v tabulce nutilo hosty od začátku zápasu k aktivitě a ta jim přinesla ovoce už ve 2. minutě. Na rohový kop Györgyho si naskočil důrazný Kamil Kocúr a hosté vedli jednobrankovým rozdílem.

Domácí fotbalisté se snažili okamžitě kontrovat, ale hosté dokázali jejich aktivitu brzdit. Brušperk se tlačil do šestnáctky Břidličné, ale střelecky se neprosazoval. Hosté čekali na další příležitost a ta přišla ve 31. minutě. Po rohovém kopu a závaru před domácím brankářem se ve skrumáži prosadil pohotový György a Břidličná vedla nadějným dvoubrankovým rozdílem.

Brušperk do přestávky přitlačil, ale nic z toho nedokázal vytěžit. Po protiútocích zahrozili také hosté, ale stav se do poločasu nezměnil. Od zahájení druhé poloviny utkání domácí fotbalisté viditelně přidali. Hráči hostů se snažili zodpovědně a obětavě bránit.

Před Zifčákem v bráně Břidličné bylo rušno, ale skóre se neměnilo až do 75. minuty. Hostující obránce pod tlakem zastavil domácího útočníka těsně za hranici velkého vápna nedovoleně a byl z toho pokutový kop. Brušperk jej bezpečně proměnil a vrátil se do utkání.

Břidličná nechtěla dobře rozehraný zápas ztratit a podnikala protiútoky. Z nich si hosté vypracovali tři brankové příležitosti. Největší z nich pak Roman György, který famózním sólem prošel přes celé hřiště a několik protihráčů až před brankáře Brušperku. Ten ale hostujícího hráče vychytal a znemožnil mu skvělou individuální akci vyšperkovat.

V 83. minutě se hostům vrátil dvoubrankový náskok. V pokutovém území tentokrát faulovali Holčáka domácí obránci a penaltu kopala Břidličná. Kapitán Jiřičný prokázal, že je na správném místě a bezpečně proměnil.

Hosté byli blízko úspěchu, ale cestu za vítězstvím si zkomplikovali v 87. minutě. Domácí po prodlouženém autovém vhazování snížili na rozdíl jedné branky a jejich naděje žila. Břidličná ale závěrečný nápor přežila a odvezla si z Brušperku nadmíru cenné body.

„Potřebovali jsme už vyhrát a podařilo se nám to. Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale zbytečně jsme si jej zkomplikovali. Naštěstí jsme závěr zvládli a získali důležité body," uvedl k utkání stručně trenér Břidličné Petr Kostelník.

Brušperk – TJ Břidličná 2:3 (0:2)
Branky Břidličné: 3. Kamil Kocúr, 31. György, 82. Jiřičný z pokutového kopu
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák – Jiřičný, Kladniček, Roman György, Chudý – Cálek, Holčák (88. Jan Kocúr), Michal Kocúr, Kršek (85. Minich) – Kamil Kocúr, Jan Zifčák. Trenér: Petr Kostelník