Od začátku zápasu se bylo nač dívat. Domácí fotbalisté vlétli na svého soupeře s velkým odhodláním a touhou po bodovém zisku. Do první gólové příležitosti se dostal již v sedmé minutě Kamil Kocúr, jeho střela ale těsně minula branku hostujícího gólmana. Břidličná v náporu pokračovala a postupně získávala územní převahu.

V desáté minutě si domácí fanoušci poprvé zakřičeli gól. Překrásnou střelou z voleje trefil do černého Kamil Kocúr a nastartoval svůj tým do dalšího průběhu. Frýdlantští byli inkasovanou brankou evidentně zaskočeni a nedokázali vytvořit kloudnou akci a dostat se do hry.

Domácí hráči toho využívali a vypracovali si několik nebezpečných akcí. Do brankových příležitostí se postupně dostali Jan Kocúr, Patrik György, Jiřičný a především s chutí hrající Kamil Kocúr. Na brankáře Frýdlantu ale ani jeden z nich nevyzrál.

Ve třicáté šesté minutě se už Břidličná dočkala druhého gólu. Ke střele z dobrých dvaceti metrů napřáhl kapitán Jiřičný a frýdlantský brankář si stačil míč jen srazit do své sítě. Zdecimovaní hosté se do konce poločasu ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale naráželi na velmi dobře organizovanou obranu domácích nebo výborného Zifčáka v brance Břidličné.

Do druhé půle nastoupili hosté s cílem pokusit se o zvrat ve vývoji zápasu. To jim ale nevycházelo a navrch měli nadále fotbalisté Břidličné. Domácí předváděli výborný fotbal a v šedesáté osmé minutě to potvrdili třetím gólem. O jásot v domácích řadách se postaral opět v utkání velmi dobře hrající Kamil Kocúr, který zvýšil už na 3:0 pro domácí.

To už ale bylo na frýdlantské fotbalisty příliš a psychicky zápas evidentně nezvládali. Na hrací ploše se začalo nebezpečně jiskřit.

V sedmdesáté třetí minutě hostující hráč zákeřně zezadu fauloval neudržitelného Kamila Kocúra. Na hřišti došlo mezi oběma mužstvy k potyčce, ze které vyšel s červenou kartou organizátor zadních řad Radim Přecechtěl. K překvapení všech iniciátor celé situace z Frýdlantu vyšel pouze se žlutou kartou. Domácí ale Přecechtělovo vyloučení nerozhodilo a ještě více se semkli v kolektivní, nadšený výkon.

Hosté v závěrečných zatlačili a v 82. minutě se jim podařilo Prečim překonat výborného Zifčáka v bráně Břidličné. Po vstřelené brance Frýdlant ještě více ožil a uzavřel domácí celek na jeho vlastní polovině. Hosté si vypracovávali jednu šanci za druhou, ale bojovně hrající Břidličná si tentokrát body ponechala doma.

V osmdesáté sedmé minutě se navíc do brejkové situace dostal mladíček v dresu domácích Patrik György, před brankářem hostů se ale nedokázal správně zorientovat a jeho střela skončila těsně vedle branky Frýdlantu.

„Dnes jsme neměli slabého místa a musím všem klukům, kteří do utkání nastoupili, poděkovat za předvedený výkon," řekl po utkání trenér Břidličné Jan Jedlička a pokračoval: „Všichni přesně plnili to, co jsme si v kabině řekli. Myslím si, že naše dnešní vítězství jsme si plně zasloužili i když soupeř byl opravdu velmi vyspělý," dodal domácí trenér.

V posledním kole hostí Břidličná předposlední celek tabulky Markvartovice a domácí se budou jistě snažit svůj výkon s Frýdlantem i tentokrát zopakovat. Utkání začíná v 17 hodin.

TJ Břidličná - Frýdlant nad Ostravicí 3:1 (2:0)
Branky: 4. a 58. Kamil Kocúr, 41. Jiřičný - 79. Preči
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Olejár, Přecechtěl (73. ČK), Kladníček - Jahoda, Jiřičný, Kamil Kocúr, Chmelař (Slota) - Patrik György (Chudý), Jan Kocúr (Minich). Trenér: Jan Jedlička