Hráči Břidličné se chtějí na jaře porvat o čelní umístění a na otickém hřišti menších rozměrů neponechali nic náhodě. Do utkání nastoupili hosté od prvních minut velmi zodpovědně a odhodlaně. Střelami ze střední vzdálenosti zahrozili Ondruška a po něm i Kamil Kocúr. Domácí tým hraje ve druhé polovině tabulky a snažil se jednomu z aspirantů na postup srdnatě vzdorovat. Hosté ale měli v celém zápase herně i fyzicky výrazně navrch a svého soupeře kombinačně v poli přehrávali. Mnohem více příležitostí ke skórování tak bylo k vidění před brankou Otic, kde musel domácí gólman velmi často prokazovat své kvality. Břidličná svůj dobrý kombinační projev dokázala vyjádřit i střelecky a v prvních pětačtyřiceti minutách zatížila konto domácího brankáře čtyřmi góly. Otice před svými fanoušky bojovaly, ale odpověď našly jen v případě, kdy využili zaváhání v defenzívě hostů.

Pod kontrolou měli utkání fotbalisté Břidličné i od začátku druhé poloviny zápasu. Domácí hráči se snažili nepříznivý stav alespoň korigovat, ale nedařilo se jim to. Naopak to byli znovu v pohodě hrající hostující hráči, kteří zvýšili svůj náskok až na rozdíl čtyř branek a prakticky rozhodli o osudu zápasu. Otice hrály až do konce, bojovaly o zkorigování výsledku. Břidličná v závěrečných minutách polevila a domácí toho využili ke vstřelení dvou branek.

Hosté si tak z úvodního jarního mistrovského utkání odvezli z Otic důležité tři body za vítězství v poměru 5:3 a nadále se drží na druhém místě tabulky s dvoubodovým odstupem za Suchými Lazci. Následující sobotu se Břidličná poprvé představí svým příznivcům na vlastním hřišti, kde přivítá od 15.30 hodin v rámci okresního derby Olympii Bruntál.

Otice - Břidličná 3:5 (1:4)

Branky Břidličné: Kamil Kocúr, Ondruška, Jiřičný, Zítka, Gyorgy

Břidličná: Ludvík Zifčák Kladniček, Vlastimil Samson, Jiřičný, Michal Kocúr Zítka, Jahoda, Ondruška, Gyorgy Kamil Kocúr, Moják, střídali: Cálek, Cabák, Minich, trenér: Jan Bubela.