Fotbalisté z Břidličné nastoupili před svými příznivci proti Heřmanicím s odhodláním bodovat. Hosté, posílení o několik hráčů z třetiligových Vítkovic, od samého počátku působili výborným fotbalovým dojmem a vytvořili si mírnou převahu.

Domácí se postupně osmělovali a v 8. minutě se do první velké příležitosti dostala africká posila v dresu Břidličné, Darkeh. Jeho střela ale skončila těsně vedle heřmanické brány. Na druhé straně o chvíli později nebezpečně zahrozili hosté, domácí gólman Zifčák ale výborným zákrokem nedal hostujícímu útočníkovi šanci.

Ve 12. minutě Břidličná zahrozila podruhé. Darkeh se tentokrát nemýlil a nekompromisně překonal hostujícího brankáře, 1:0.

Po vstřelení vedoucí branky domácí ještě více ožili a několikrát před hostujícím brankářem nebezpečně zahrozili. Jan Kocúr, Holčák a ani Darkeh nemířili přesně. Ve 20. minutě přišel druhý radostný okamžik domácích. Holčák se protáhl kolem dvou obránců a nechytatelnou bombou prostřelil heřmanického brankáře podruhé.

Hosté se ani za nepříznivého stavu nesložili a postupně začínali přebírat iniciativu. Ve 28. minutě domácí obrana chybovala a po faulu v šestnáctce nařídil rozhodčí pokutový kop. Domácí opora v bráně Ludvík Zifčák ale střelu hráče Heřmanic bravurně zneškodnil. Hosté bojovali dále a do přestávky si vytvořili několik velmi dobrých příležitostí ke vstřelení branky. Spolehlivý Zifčák je ale dokázal likvidovat.

Do druhé půle nastoupili hosté s cílem otočit vývoj na svou stranu a pokusit se o vyrovnání. Hráči Heřmanic se pustili s velkou vervou do svého soupeře. Břidličná pozorně bránila a přecházela do rychlých protiútoků, při kterých několikrát nebezpečně zahrozila.

Své příležitosti ale postupně Darkeh, Holčák a Kamil Kocúr zahodili. V dalších minutách přišly chvíle hostujících fotbalistů, kteří šli několikrát sami na skvělého domácího gólmana Zifčáka. Ten však byl v sobotu k nepřekonání a doslova přiváděl Heřmanické k šílenství. V 70. minutě dokonce zlikvidoval i druhý pokutový kop hostů.

„Všichni kluci si za dnešní utkání zaslouží absolutní pochvalu, ale hrdinou utkání byl jednoznačně Zifčák v bráně, který chytil čtyři vyložené brankové šance a dokonce dva pokutové kopy, což nebývá v utkáních krajského přeboru zrovna běžné," uvedl po zápase asistent trenéra Břidličné Karel Stefanovský.

Břidličná – Heřmanice-Slezská 2:0 (2:0)
Branky: Darkeh, Holčák
Břidličná: Zifčák – Vojtěch Cabák (Patrik György), Kladníček, Jiřičný, Drexler (Akolgo) – Jan Zifčák, Agri, Kamil Kocúr, Holčák – Jan Kocúr (Roman György), Darkeh. Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský