Přestože Vendryně byla před utkáním bodově za Břidličnou, pustila se do svého soupeře s velkou chutí.

Domácí se především díky tvrdosti a rychlé kombinaci dostávali před branku Břidličné. Hosté, nabuzení remízou z minulého kola s vedoucím celkem soutěže Petřkovicemi, se nenechali zahanbit a snažili se aktivitu oplácet rychlými protiútoky se snahou o zakončení.

Nebezpečný pro obranu domácích byl zejména Roman György, který hned několikrát vyzkoušel domácího brankáře.

Vendryně předváděla jednoduchou přímočarou hru, se kterou se obrana Břidličné vypořádávala jen s velkými problémy. Na hřišti to mezi oběma mužstvy často hodně jiskřilo. Už v 5. minutě se po srážce s jedním hráčů Vendryně zranil Radim Přecechtěl, který musel později ze hřiště.

Břidličná i přesto bojovala, ale Vendryně každým útokem nebezpečně ohrožovala branku Zifčáka. Ve 23. minutě vyrobila obrana hostí hrubku, kterou využil vendryňský Stoszek ke vstřelení vedoucí branky.

Gól hostující celek viditelně rozhodil a po pěti minutách využil domácí Vlachovič dalšího zaváhání v defenzívě Břidličné a zvýšil vedení na 2:0. Domácí hráči byli v té chvíli na koni a na branku hostí se valil jeden útok za druhým.

Ve 32. minutě obránci Břidličné nepokryli rychlonohého Stoszka a rázem to bylo už 3:0 pro Vendryni. Po třetí brance to s Břidličnou nevypadalo vůbec dobře. Navíc se jí ve 37. minutě zranil další hráč Patrik György, který nakonec skončil s podezřením na otřes mozku v nemocnici a musel být nahrazen Chmelařem.

Domácí do poločasu pokračovali v útočné aktivitě, kterou těsně před koncem první půle završili čtvrtou brankou z kopačky Samka.

Do druhé půle nastoupila Břidličná s cílem zabránit vysoké porážce a vrhla se na svého soupeře. Na hřiště jakoby nastoupilo zcela jiné mužstvo hostů. Domácí se uzavřeli na vlastní polovině a jen sporadicky přecházeli do rychlých brejků.

V 61. minutě hosté korigovali. Po centru Michala Kocúra se k míči dostal Jahoda, přihrál do běhu Romanovi Györgyovi, který jej sklepl na dobře postaveného Slotu, pro kterého již nebyl problém překonat domácího brankáře.

V závěru se hosté ještě pokusili o zkorigování nepříjemného výsledku, ale domácí celek si již nepřipustil žádné komplikace a dotáhl zápas do vítězného konce. „Zápas to byl velmi vyhecovaný a tvrdý, o čemž svědčí dva naši zranění hráči," řekl po utkání předseda TJ Kovohutě Břidličná Ludvík Zifčák a dodával:

„Na Vendryni budeme mít určitě dlouho špatné vzpomínky, avšak neklesáme na mysli a už se připravujeme na příští víkend, kdy zajíždíme na horkou půdu do Šenova. Tam bychom již měli začít konečně bodovat a napravit si reputaci."

Vendryně - Břidličná 4:1 (4:0)
Branky: Stoszek 2, Vlachovič, Samek Slota
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Jiřičný, Kurej, Přecechtěl (Chudý) - Kladníček, Kamil Kocúr, Patrik György (Chmelař), Roman György - Jahoda, Slota. Trenér: Petr Kostelník, asistent: Radim Přecechtěl