Pro Kovohutě se jednalo o typický zápas blbec. „Byl to takový ten klasický zápas, ve kterém bychom nedali gól ani do zítřka,“ pronesl zklamaný trenér Břidličné Petr Souček.

Vstup do utkání přitom Břidličná špatný neměla. I tak ale po brance Makuly inkasovala jako první. „Trefil to krásně z voleje, do šibenice. V Prvních deseti patnácti minutách jsme měli tři čtyři gólové šance, navíc jsme trefili tyčku. Adam Ondra prostrkával míč Houďasovi, ten si jej zpracoval, obstřelil brankáře, ale bohužel to skončilo na tyči. Pak šel míč po brankové čáře a gólman to dokázal doběhnout,“ litoval Souček.

I ve druhé půli byli domácí lepším celkem, gólově ovšem svou převahu vyjádřit nedokázali. A tak v posledních deseti minutách přišel trest. Nejprve zvyšoval na 0:2 Ciku, třetí hřebíček do pomyslné rakve přidal minutu před koncem Gatnar.

„Bohužel, z těch šancí, co jsme měli, tak se nám gól dát nepodařilo. V prvních patnácti minutách jsme byli lepší, bušili jsme na vrata, ale gól jsme neuměli dát. Pak nás soupeř potrestal ze dvou brejků. Zápas je pro nás zklamáním, ale jedeme dál,“ povzdechl si lodivod Břidličné.

BŘIDLIČNÁ – PETROVICE 0:3 (0:1)

Branky: 16. Makula, 82. Ciku, 89. Gatnar. Rozhodčí: Šuba – Šistík, Petroš. ŽK: Paduch.

Diváci: 150.

Břidličná: Zifčák – Mohyla (81. Furčak), Jiřičný, Daříček – Simichanidis (46. Holčák), Hoffmann, Ondra, Ficek, Cudrák – Adamovský, Houdek. Trenér: Petr Souček.