Fotbalisté Břidličné vstoupili do utkání aktivně a od úvodních minut si vytvořili mírnou převahu. Zkušený domácí tým má ve svých řadách několik bývalých ligových hráčů a na jeho výkonu je to znát. Už v 5. minutě využil po protiútoku Háj ve Slezsku zaváhání v obraně hostů a ujal se vedení.

Hosté nebyli inkasovanou brankou nijak deprimovaní a pokračovali v otevřeném fotbale. O dalších deset minut později se ale situace před prvním gólem opakovala a hostující gólman Ludvík Zifčák lovil míč ze své sítě podruhé.

Druhý inkasovaný gól hosty do dalšího průběhu prvního poločasu poznamenal. Hráči Břidličné znervózněli a kupili na hřišti jednu chybu za druhou. Domácí toho využívali a ve 40. minutě se jim podařilo vstřelit třetí branku. S týmem hostů to nevypadalo vůbec dobře a vzal za vděk poločasovou přestávkou.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s odhodláním korigovat výsledek. Hosté se tlačili k šestnáctce soupeře a několikrát zahrozili. V 55. minutě pronikal do pokutového území domácích Kamil Kocúr a byl zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí správně nařídil pokutový kop, ale kapitán Břidličné David Jiřičný možnost snížit vedení domácího týmu promarnil.

Domácí byli uspokojeni výsledkem a hlídali si tříbrankový náskok. Břidličná měla v dalším průběhu převahu, ale proti dobře bránícímu celku Háje se střelecky do konce zápasu nedokázala prosadit.

„Dnes jsme měli prostě smůlu a přitom jsme rozhodně nebyli horším mužstvem," konstatoval po utkání trenér TJ Kovohutě Břidličná Petr Kostelník a pokračoval: „Nyní musíme na porážku velice rychle zapomenout a připravit se na příští utkání, kdy budeme v sobotu doma hostit velmi nepříjemný tým Dětmarovic," dodal ještě kouč Břidličné.

V sobotu 28. března od 15.00 hodin nastoupí Břidličná na svém hřišti proti dalšímu kvalitnímu týmu krajského přeboru, nebezpečným Dětmarovicím.

Háj ve Slezsku - TJ Břidličná 3:0 (3:0)
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Jiřičný, Kamil Kocúr, Jahoda - Kladníček (Minich), Radim Přecechtěl (Cálek), Roman György, Jan Zifčák (Patrik György) - Slota (Chudý), Olejár. Trenér: Petr Kostelník, asistent: Radim Přecechtěl