Břidličná bez Kladnička a potrestaného Jahody odjela na hřiště Pusté Polomi se snahou pokusit se domácí třetí tým tabulky soutěže překvapit. To vzalo za své už v 6. minutě, kdy domácí hráči poprvé překonali hostujícího brankáře Zifčáka. Pustá Polom potvrzovala v utkání své kvality, ale hosté nehráli špatně a snažili se soupeři vyrovnat.

V dalším průběhu se hrál poměrně zajímavý fotbal, ale góly nepadaly ani na jedné straně hřiště. O přestávce tak hostující fotbalisté mohli živit naději na bodový zisk. Od začátku druhého poločasu Břidličná přidala a chtěla stav utkání vyrovnat. Domácí fotbalisté se snažili kontrolovat vývoj utkání a věnovali se obranné fázi. Hosté hráli aktivní fotbal, ale střelecky se stejně jako v předchozích utkáních neprosazovali.

V polovině druhé půle přišlo nedorozumění mezi obránci a brankářem hostů a byl z toho pokutový kop ve prospěch domácích. Z něj Pustá Polom odskočila do dvoubrankového vedení a kontrolovala zápas. Kouč hostí Petr Kostelník poslal na hrací plochu mladé hráče z lavičky a hosté se snažili alespoň korigovat. Místo toho ale v nastaveném čase inkasovali třetí gól a odvezli si z Pusté Polomi hladkou porážku 0:3.

V sobotu od 16 hodin sehraje Břidličné jedno z klíčových utkání o udržení soutěže na svém hřišti proti Háji ve Slezsku. „Chtěli jsme domácí zaskočit, ale rychle jsme inkasovali. V dalším průběhu jsme nehráli špatně, ale přišla chyba a ta nakonec rozhodla," podotkl k zápasu kouč Břidličné Petr Kostelník.

Pustá Polom – TJ Břidličná 3:0 (1:0)
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák – Jiřičný, Chudý (78. Chmelař), Cálek, Minich (70. Patrik György) – Michal Kocúr, Kamil Kocúr, Holčák, Kršek (80. Hargaš) – Roman György, Jan Zifčák (71. Kladniček). Trenér: Petr Kostelník