Břidličná zažila už v pátek nepříjemný šok, když jí vedení FAČR bez udání jakéhokoli důvodu zablokovalo v systému dvě posily z africké Ghany, Alkoga a Agriho. Kouči Jedličkovi tak ze základní sestavy vypadli hned dva hráči.

„Nikdo nás o ničem neinformoval a dozvěděli jsme se o tom zcela náhodně na předzápasové schůzce s trenéry," vysvětloval rozhořčeně předseda Břidličné Ludvík Zifčák starší. „Zajímavé je, že oba hráči ještě týden předtím byli řádně v systému FAČR zaregistrováni a nastoupili i v mistrovském utkání.

O týden později je ale všechno jinak a nikdo se nám ani nedokázal omluvit či podat jakékoli zdůvodnění. To svědčí o tom, že v českém fotbale je obrovský nepořádek, a proto jsem okamžitě zaslal generálnímu sekretáři FAČR panu Řepkovi protestní nótu," dodal předseda Břidličné.

A aby toho nebylo dost, tak se v pátek Břidličné navíc zranila opora zadních řad a kapitán mužstva Jiřičný. Hosté přesto nastoupili do utkání s odhodláním neprodat svou kůži lacino a už ve 3. minutě se mohli dostat do vedení, když pronikající oporu Břidličné Darkeha srazil ještě před velkým vápnem domácí gólman. K údivu všech jeho zákrok skončil nepotrestán a rozhodčí situaci obrátil proti Břidličné.

Ve 4. minutě obrana Břidličné zaváhala a po střele Škrly se domácí dostali poprvé do vedení. Než se hosté stačili z rychlého gólu otřepat, domácí udeřili podruhé. Po faulu kopali penaltu, kterou ve 12. minutě proměnil Klimpar a zvýšil na 2:0 pro Frenštát.

Břidličná zmobilizovala všechny své síly a pustila se do útočení. Obzvláště nebezpečný byl ghanský útočník Darkeh, který hýřil aktivitou. Ve 25. minutě se hosté zaslouženě dočkali snížení stavu, když po faulu na Holčáka nařídil rozhodčí v utkání už druhý pokutový kop, ten bezpečně proměnil Darkeh. Tento stav však platil pouze čtyři minuty.

Hlavní arbitr totiž nařídil další pokutový kop, opět proti Břidličné. Klimpar podruhé nezaváhal a zvýšil na 3:1 pro domácí.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s cílem zvrátit utkání ve svůj prospěch a tomu přizpůsobili i styl své hry. Břidličná se tlačila na polovinu Frenštátu a měla šance. V 51. minutě však hostující obrana neudržela frenštátského Fojtíka a ten nedal Zifčákovi šanci a zvýšil na 4:1.

Po tomto gólu domácí ovládli hru a v 61. minutě zvýšil Klimpar na 5:1. Břidličná i přes tento stav nesložila zbraně a v 68. minutě po faulu na Jana Kocúra snížil na 2:5 z pokutového kopu opět Darkeh.

To ale ještě nebylo vše. V 78. minutě byla nařízena další penalta, opět proti domácím, Darkeh ji ale neproměnil. Záhy přišel zákonitě trest z kopačky agilního domácího útočníka Klimpara, který v 78. minutě uzavřel skóre zápasu na konečných 6:2.

„Zápas nám vůbec nevyšel a problém, který jsme museli řešit před zápasem, celý kolektiv rozhodil. Naštěstí je to teprve začátek soutěže, ale už teď se děsím toho, co se bude dít v dalším jejím průběhu," zhodnotil utkání předseda klubu Ludvík Zifčák.

Beskyd Frenštát pod Radhoštěm – TJ Břidličná 6:2 (3:1)
Branky: 12. z pen., 30. z pen., 61. a 78. Klimpar, 4. Škrla, 51. Fojtík – 26. a 67. Darkeh obě z pen.
Břidličná: Ludvík Zifčák – Minich (46. Divácký), Kamil Kocúr, Kladníček, Drexler – Patrik György, Roman György, Holčák, Jan Zifčák – Darkeh, Jan Kocúr. Trenér: Jan Jedlička