Fotbalistům Břidličné stále scházejí dvě ghanské posily, kterým FAČR pozastavila z nepochopitelných důvodů činnost. A tak se v sestavě objevil jediný hráč tmavé pleti Darkeh. A byl to právě on, který jako první ohrozil branku Českého Těšína.

Úvod utkání domácímu celku vyšel, jasně ukazoval, že je hladový po vítězství. Po Ghaňanovi se dostal k nebezpečné střele Holčák a po něm se dral do šance Roman György, ale zatím se neurodilo.

Hostující tým nepředváděl žádnou převratnou kopanou, snažil se posílat centrované míče do šestnáctky Břidličné. „Hráli takový svůj klasický fotbal. Nám ale výborně pracovala obrana a hlavně většinu centrů sbíral náš gólman Zifčák," komentoval dění na hřišti šéf klubu z Břidličné Ludvík Zifčák starší.

Domácí všechny snahy Českého Těšína v pohodě likvidovali a navíc vyráželi do rychlých protiútoků. „Kluci hráli hodně aktivně. Celkem se nám dařilo pronikat až před branku soupeře, až na to zakončení. Někdy chybělo víc štěstí, někdy více důrazu," povídal Zifčák.

Přesto se Břidličná ještě v první půli dočkala. Minutu před přestávkou si na přihrávku naběhl Roman György a ve vyložené brankové příležitosti byl zastaven nedovoleně. Jasná penalta, což potvrdil i hvizd hlavního sudího. Míč si postavil Darkeh a nezaváhal, 1:0. „Byla to hodně důležitá branka. Gól do šatny vždycky srazí soupeři sebevědomí," usmíval se předseda klubu.

Po pauze nastoupili hosté aktivněji, snažili se o rychlé vyrovnání, ale jejich aktivita končila buď na hranici šestnáctky nebo nepřesnou střelou. Naopak podruhé udeřilo na opačné straně. V padesáté čtvrté minutě se dostal do rychlého úniku Holčák. Posunul míč dopředu na Darkeha, který si sám před brankářem Klepkem věděl rady, 2:0.

Druhý gól domácí nabudil, aby pokračovali v ofenzivě. Po hodině hry byl blízko třetí trefy Holčák, ale jeho střela z dvaceti metrů jen těsně minula šibenici. Pak se do hlavní role dostal opět Darkeh. V prvním případě se ocitl zcela sám před hostujícím gólmanem, ale byl si tak jistý, že vstřelí branku, že situaci podcenil a hosté ji vyřešili. O chvíli později pak předvedl hrubý faul na protihráče a byl rád, že vyfasoval jen žlutou kartu.

Dvě minuty před koncem bylo definitivně jasno. Jan Zifčák zahrál rohový kop a Patrik György přesnou hlavičkou uzavřel skóre na 3:0 pro domácí Břidličnou. „Po tom odloženém nedělním utkání s Vendryní jsme moc chtěli uspět. Kluci předvedli aktivní výkon, vytvořili jsme si více šancí než soupeř a zaslouženě zvítězili.

Tahle výhra by nás mohla nakopnout k lepším výsledkům," hodnotil Ludvík Zifčák a ještě dodal: „Stále čekáme, kdy se nám dovyřizují ti dva naši zbylí zahraniční hráči. Je až s podivem, že se něco takového může stát."

Kovohutě Břidličná - Český Těšín 3:0 (1:0)
Branky: 44. a 54. Darkeh (první z penalty), 88. Patrik György
Břidličná: Ludvík Zifčák - Minich (68. Kurej), Jiřičný, Drexler, Kladniček - Kamil Kocúr, Roman György, Jan Kocúr, Darkeh - Holčák (83. Jan Zifčák), Patrik György. Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský. Diváci: 150