Od začátku utkání si hosté vytvořili velkou převahu a dobývali branku soupeře. Domácí se snažili zodpovědně bránit a přecházet do nebezpečných protiútoků, se kterými měla obrana hostů velké potíže. První velké příležitosti si ale vypracovali hosté.

Jan Zifčák a po něm ani Roman György s Kamilem Kocúrem obranu domácího mužstva nepřekonali. Opět se tak potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. Ve 24. minutě napřáhl domácí útočník z dobrých dvaceti metrů ke střele a poprvé nedal Zifčákovi v bráně hostí šanci.

Šenovští se ale z jednobrankového vedení radovali pouze minutu. Svého protihráče z domácího týmu napodobil hostující Kamil Kocúr a vydařenou střelou z dálky k pravé tyči gólmana Šenova vyrovnal na 1:1.

Fotbalisté Břidličné ožili a zatlačili svého soupeře hluboko na jeho vlastní polovinu. Ve 39. minutě se hosté mohli poprvé dostat do vedení. Mladíček v týmu Břidličné Jan Kocúr ale nedokázal při samostatném průniku překonat domácího brankáře.

Hosté tlačili, koncová fáze jim selhávala. V době největšího náporu hostů přišla ve 45. minutě obrovská chyba jednoho z jejich obránců, po které se k míči dostal domácí kanonýr a bombou prostřelil Zifčáka.

Do druhé půle nastoupili hosté s odhodláním výsledek otočit. Prakticky celý druhý poločas se odehrával v režii hostujícího týmu, který si vypracoval velkou převahu a množství brankových situací. Střelci Břidličné ale neměli svůj den a vstřelit gól do sítě Šenova pro ně bylo i z těch nejvyloženějších příležitostí neřešitelnou situací.

Domácí tak jen bránili a občas vyrazili do protiútoků. V jejich úspěšném zakončení jim několikrát zabránil gólman Zifčák za pomoci spoluhráčů v obraně. Hosté i přesto bojovali a v 74. minutě se jim přece jen podařilo ze skrumáže vyrovnat, sudí ale branku pro domnělý ofsajd neuznal.

Samotný závěr utkání se dohrával za obrovského náporu Břidličné. Jan Zifčák, Cabák a ani Minich v brankových možnostech ale nedokázali míč dopravit za záda už překonaného brankáře.

„Nehráli jsme špatně, ale opět jsme se nevyvarovali hrubých chyb v obraně," říkal trenér Břidličné Petr Kostelník a dodával: „V závěru jsme si sice vytvořili drtivou převahu, avšak v útoku jsme absolutně propadli. Zbraně však rozhodně neskládáme a budeme bojovat dál."

V příštím kole se pokusí Břidličná napravit své selhání na domácím hřišti, kde přivítá v sobotu od 16.30 hodin nebezpečný celek z Českého Těšína.

Šenov - TJ Břidličná 2:1 (2:1)
Branka Břidličné: Kamil Kocúr
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Jiřičný, Kladníček, Chudý - Roman György, Kamil Kocúr, Jahoda (Chmelař), Jan Zifčák - Jan Kocúr (Cabák), Slota (Minich). Trenér: Petr Kostelník, asistent: Radim Přecechtěl