Vzhledem k tomu, že v průběhu podzimní části břidličenský tým inkasoval osmačtyřicet branek, bylo jasné, na čem bude potřeba zapracovat. Ve statistice obdržených branek byl horší pouze Vratimov.

Obrana v některých zápasech hořela a největší zmar nastal v Čeladné, kde hosté prohráli dvojciferným výsledkem 0:10. Změnit by to mohl zejména Matěj Čanecký, který ještě na podzim oblékal dres Krnova. V zimě měl o něj zájem i třetiligový Rýmařov, nakonec to však vypadá, že zakotví v Břidličné.

„Absolvuje s námi zimní přípravu, ale hotového zatím ještě nic není,“ upozorňoval Marian Minich starší, jenž tvoří rovnocennou trenérskou dvojici s Romanem Štůralou. Ten se ke klubu připojil loni po podzimní části.

Aktuálně desáté mužstvo tabulky krajského přeboru má v merku také další hráče. Jedná se o Mohylu z Bruntálu a také Šuláka. První jmenovaný na podzim nedostával tolik příležitostí, druhý se pak k fotbalu vrací po delší odmlce.

„Také v případě těchto hráčů je situace podobná jako u Matěje Čaneckého. Jsou v přípravě, ale k definitivní dohodě ještě nedošlo,“ vysvětloval Marian Minich starší.

Otazník visel nad pokračováním středopolaře s vytříbenou kopací technikou Dušana Žmolíka. Ten přišel v průběhu první poloviny této sezony, podílel se na trénování týmu a i svým vlastním příspěvkem na hřišti přispěl ke zlepšení formy.

Později obdržel nabídku z třetiligové Mohelnice, kde působí jako hlavní kouč: „Zatím čekáme na rozhodnutí. Doufám, že to klapne, jelikož Dušan je stále velmi kvalitní a platný hráč.“

Zatímco pokud bude vedení břidličenského klubu úspěšné, přijdou hned tři posily, na odchodu by naopak nikdo neměl být. Zůstane také nejlepší střelec Břidličné a se třinácti góly momentálně pátý nejlepší kanonýr soutěže Pavel Kučera.

V přípravě je mužstvo od 20. ledna a během zimní pauzy absolvuje několik přípravných klání. Uvažuje se také nad soustředěním.

„Uvidíme, v tuto chvíli to ještě není jisté. Absolvovali bychom ho na horách v Jeseníkách. Příhodným termínem by byl nejspíš konec února,“ dodal závěrem Marian Minich starší.

Nejlepší sportovci okresu Bruntál za uplynulý rok 2017.
Bruntálsko už zná své nejlepší sportovce