Hostující výběr šel do vedení v průběhu osmadvacáté minuty. Jeden z obránců domácích se dopustil chyby a Tomáš trestal. Nedlouho poté se dostal k balonu na hranici šestnáctky Siekiera a dětmarovický celek vedl o dvě branky.

„Myslím si, že se hrál velmi slušný fotbal. Rozhodně jsme měli více ze hry, bohužel naše šance zůstaly nevyužity,“ komentoval břidličenský kouč Marian Minich starší.

V tutovkách se objevili například Jiřičný, Sklenařík nebo Kučera. Góly však i nadále stříleli hosté. Diskutabilní penaltu čtyři minuty po hodině hry odpískal rozhodčí Lakomý. Ve vápně Břidličné došlo k souboji mezi bekem Kladníčkem a největší dětmarovickou hvězdou Zbyňkem Pospěchem, jenž sudí viděl jako nedovolený.

„Dětmarovice byly maximálně produktivní. Třikrát se dostaly do gólové šance a třikrát proměňovaly,“ líčil dále trenér domácích a srovnával se středeční dohrávkou, v níž jeho celek také doma podlehl 0:4 Pusté Polomi:

„Musím říct, že dětmarovický celek rozhodně nebyl tím nejsilnějším soupeřem, se kterým jsme v této sezoně hráli. Například Polom byla o úroveň výše a porazila nás zaslouženě. V sobotu jsme mohli bodovat, škoda zahozených příležitostí.“