Trenér Avíza Města Albrechtice Gustav Santarius už před utkáním poznamenal, že se do Jindřichova netěší. „Jsou to vždycky nervózní a vyhecovaná utkání. Není nouze o červené karty. A rozhodčí většinou podlehnou prostředí," povídal kouč hostujícího celku.

Hosté se představili s gólmanem Šípkem mezi tyčemi, který nahradil Heinzkeho. „Je to náš hráč, který byl na hostování v Úvalně a teď se vrátil," objasnil situaci kolem nové tváře v bráně Avíza trenér.

Stejně bojovný byl i sobotní duel. Avízo v něm chtělo navázat na předchozí vítězství nad Úvalnem. Domácí Slezan Jindřichov zase potřeboval získat první body v letošním ročníku a odpoutat se z posledního místa I. B třídy. Lépe začali hosté. Úvodních dvacet minut na hřišti dominovali. Drželi míč více na svých kopačkách a vypracovali si dokonce dvě velké příležitosti ke skórování. Jenomže ani jedna z nich se neujala. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala a domácí také vystrkovali růžky.

Ve třicáté minutě zatáhli Jindřichovští míč po pravé straně hřiště. Podařený centr na první tyč si našel naběhnutý Vergos a nohou jej umístil do spodního koutu branky hostí, 1:0. „Od té doby byli domácí až do přestávky jasně lepší, i když se žádné šance nerodily. Spíše se bojovalo mezi oběma šestnáctkami," popisoval poslední čtvrthodinu první půle Gustav Santarius.

Do druhého poločasu opět vstoupili lépe fotbalisté Města Albrechtic. Snažili se zatlačit Jindřichov k jeho pokutovému území. Domácí však pozorně bránili a paradoxně byli v útoku nebezpečnější než hosté. „Vyráželi do rychlých brejků. Dostali se do dvou gólových šancí, naštěstí se jim nepodařilo zvýšit," komentoval kouč Avíza.

V poslední desetiminutovce vsadili hosté vše na jednu kartu. V obraně nechali pouze tři hráče a naopak posílili ofenzivní řady. „Vzadu zůstali jen Pavlíček, Drahotušský a Silvano. Standu Matějíčka jsme vysunuli do útoku. Už nebylo co ztratit," vykládal hostující lodivod.

V předposlední minutě se risk vyplatil. Střídající Kala zatáhl míč po straně a nacentroval jej do velkého vápna, do ohně. Tam se balón dostal do skrumáže, odkud vyskočil k volnému Drahotušskému, který jej hlavou uklidil do sítě a vyrovnal na konečných 1:1.

„Spravedlivá remíza," říkal hned hostující kouč Gustav Santarius a pokračoval: „Jindřichov byl sice před utkáním poslední, ale je začátek soutěže a všichni víme, jaká jsou derby nevyzpytatelná. Navíc nám se v Jindřichově opravdu nehraje dobře. Bylo to hodně bojovné utkání a my jsme vzhledem k vývoji nakonec s bodem spokojení," zhodnotil trenér Avíza Město Albrechtice.

Albrechtické fotbalisty čeká v následujících dnech trochu netradiční program. Další kolo I. B třídy proti Chuchelné předehrávají už v pátek od 16.30 hodin. V úterý pak také od 16.30 hodin hostí v přátelském utkání áčko Mikulovic, tedy tým nováčka Moravskoslezské fotbalové ligy.

TJ Slezan Jindřichov - FK Avízo Město Albrechtice 1:1 (1:0)
Branky: 30. Vergos - 89. Drahotušský
Avízo Město Albrechtice: Šípek - Pavlíček (88. Oliverius), Matějíček, Silvano Komuenho (85. Kala) - Drahotušský - Táborský, Hudský, Reiskup, Boček (72. Fiebrich) - Zeman (75. Múka), Burda. Trenér: Gustav Santarius