Úvodní branka se urodila nedlouho po půlhodině hry. Ostrý centr z lajny poslal do šestnáctky bývalý prvoligista a největší hvězda dětmarovické eskadry Zbyněk Pospěch. Míč si ve vápně našel Tomáš a hlavou poslal svůj celek do vedení.

Gólovou odpověď našli hosté až v samém závěru. V devadesáté minutě se z hranice velkého čtverce opřel do míče Kyselý a jeho projektil roztřepetal síť svatyně Dětmarovic. Trenéru Antonínu Murovi skvěle vyšel taktický záměr, když na poslední minuty vytáhl z obrany na hrot Lukáše Češka, aby podpořil útok.

„Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním dominovali domácí, ve druhém jsme převzali iniciativu my. Soupeře jsme měli na lopatě a byla škoda, že předtím velké šance nevyužil Orság s Blažkem. I tak ovšem bod bereme,“ hodnotil Antonín Mura, jenž se už těší na příští domácí zápas. V neděli se Bruntál utká od 14 hodin s Polankou.

Dětmarovice – SO Bruntál 1:1 (1:0)
Branky: 33. Tomáš – 90. Kyselý. Rozhodčí: Ochodek – Ham Švec. ŽK: Zahatlan, Škuta, Ligocký. Diváci: 150.
Bruntál: Jaška – Žatka (46. Mohyla), Dohnálek, Češek, Krajčovič – Zatloukal (67. Němec), Šustr (30. Blažek), Kyselý, L. Kundrátek – Orság – Adamovský (90. Barteska). Trenér: Antonín Mura