Domácím se do sestavy vrátil jeden z tvůrců hry Štěpán Ondra, od začátku nastoupil i Satke. Na střídačku se tentokrát nepostavil trenér Petr hrdlička, kterého k utkání nepustily pracovní povinnosti, a tak se vedení mužstva ujal konzultant u mužského áčka, René Vojtěšek.

Albrechtičtí začali velice aktivně a tlačili se do útoku. Jenže žádná akce ke kýžené první brance nevedla. Až přišel faul v pokutovém území a stoper Pavlíček penaltou nepohrdl, 1:0.

Domácí ještě více vystupňovali svůj tlak a do poločasu přidali pojistku. Po nacvičené standardní situaci se trefil Slaný, 2:0.

Po přestávce pokračoval aktivní fotbal. Hned ve druhé minutě druhé půle vyslal Satke Burdu, který se ocitl sám před gólmanem, ale ten ho vychytal. Hned poté se řítil osamocený hostující hráč i na Šípka, ale domácí brankář se zaskvěl.

Potom přišla útočná akce domácích, ti vybojovali míč v šestnáctce Slávie, Burda se otočil a mířil přesně k tyči, 3:0. Hned nato přišla další příležitost, kterou hosté zastavili jen za cenu faulu v šestnáctce. Z nařízené penalty trefil Satke jen břevno.

Po hodině hry se čím dál více ke slovu dostávala Opava, Avízo úplně přestalo hrát. Naštěstí pro domácí zakončovali hosté buď nepřesně, nebo byl na místě Šípek. Čtvrt hodiny před koncem ztratili domácí na polovině míč. Přišla dlouhá přihrávka na hranici velkého vápna. Střelu se Albrechtičtí beci snažili ještě zblokovat, ale tečovali ji jen do proti pohybu bezmocného gólmana, 3:1.

Domácí lavička na to reagovala střídáním, ale větší pohyb a aktivitu z mužstva prozatím nedostala. Naopak mohlo být Avízu ještě hůř. V osmdesáté sedmé minutě se hostující útočník dostal do bezprostřední blízkosti domácí svatyně. Po přihrávce bez přípravy vystřelil, ale Šípek opět předvedl fantastický zákrok a uchránil svůj tým od druhé pohromy.

Ještě jednou, o minutu později, se ukázalo, jak je důležité pro Avízo, míti Šípka. Domácí fantóm v brance zlikvidoval sólo slávistického útočníka a vysloužil si ovace publika.

Domácí si v samotném závěru také vytvořili dvě vynikající gólové příležitosti. V obou se ocitli tváří v tvář brankáři Opavy, ale ten se nechtěl nechat svým protějškem zahanbit a obě šance výtečně zlikvidoval.

FK Avízo Město Albrechtice - FK Slavia Opava 3:1 (2:0)
Branky Města Albrechtic: Pavlíček, Slaný, Burda
Avízo Město Albrechtice: Šípek - Pavlíček, Mrukvia, Baczke, Táborský (62. Chovanec) - Ondra, Satke (86. Král), Burda, Hricko - Slaný, Bušos (77. Novák)

Komentář Reného Vojtěška

Jaká je vaše role u týmu?

Jsem konzultant. Snažím se pomáhat hlavnímu trenérovi Petru Hrdličkovi. On dneska bohužel musel do práce, proto jsem byl na lavičce já.

Jak hodnotíte zápas proti Slávii Opava?

Herní projev ještě hodnotit nechci, protože jsme na takovém začátku, kam bychom se chtěli posunout. Hra v prvním poločase nebyla špatná, byli jsme hodně aktivní. Proti tomu silnému větru to bylo složité. Navíc soupeř byl odhodlaný, houževnatý. Dostali jsme se do čtyř příležitostí. Z nich jsme vytěžili branku z penalty na 1:0. A pak i druhou po nacvičené standardce.

I po přestávce jste byli lepší, kopali jste i penaltu, ale koncovka kulhala.

Je to tak, kdybychom z těch našich šesti gólových šancí proměnili aspoň dvě, tak to není tak dramatické. Ale tým teprve vstřebává ty informace, které do něj tlačíme. Teprve zjišťujeme, jestli jsme schopni se posouvat kupředu, co je v možnostech hráčů. Nestavíme si žádné vzdušné zámky. Ale v tomto utkání jsme byli jednoznačně lepší.

V posledních dvaceti minutách ale jakoby jste přestali hrát, co se stalo?

To jsme si sami utkání trochu zkomplikovali. Tam hraje roli třeba fyzický fond, dovednosti s míčem a chápání nějakých taktických věcí, to je tady na samém počátku. Naštěstí jsme jeden gól přidali, pak jsme mohli ještě zvýšit z penalty. Ke konci byly další dvě šance, takže šancí bylo dost. V podstatě to bylo jen na nás, jestli to skončí tři, čtyři, pět, šest nebo sedm ku jedné.

Byly šance i na druhé straně, ale hodně vás podržel gólman.

Že dali tu branku, to byla naše nepozornost. Ale výkon našeho brankáře Šípka musím vyzdvihnout, byl výborný. Vychytal minimálně pět jasných gólovek. Je super, když se tým může spolehnout na gólmana.