Pokud se mu zápasy nekryjí, vyráží do slezské metropole, aby stihl každý domácí zápas Opavy. Pravidelně usedá na své místo společně s dalšími kamarády na tribuně A. Během středy přijelo i dalších zhruba deset fotbalistů z Bruntálu.

„Pokud nehrajeme zápas, jsem na každém utkání. Z Města Albrechtic to nemám nijak závratnou dálku. Je to nějakých pětatřicet kilometrů. Z postupu mám velkou radost. Konečně tady můžeme chodit na ligu a už se moc těším. Opava je pro mě srdeční záležitostí,“ komentoval kouč bruntálského výběru, který v krajském přeboru momentálně bojuje o postup do divize.

Antonín Mura má Slezský FC ve velké oblibě. A to nejen z čistě fanouškovského pohledu.

„Když jsem fungoval jako trenér v Mikulovicích, měli jsme se Slezským FC vynikající vztahy. Klub nám poskytoval hráče. Myslím si, že SFC i teď s Bruntálem spolupracuje výborně. Jsou tady žáci, dorostenci z Krnova nebo Bruntálu. Spolupracuje se především na mládežnické úrovni, ale později se k nám vrací i hotoví hráči,“ uvedl trenér Slavoj Olympie.

Vzhledem k tomu, že také Bruntálští v krajském přeboru praktikují pohledný kombinační fotbal, nabízí se otázka, zda Antonín Mura nenabírá inspiraci právě na stadionu v Městských sadech.

„Tady je to něco jiného. Hráči na to musí být nastaveni. Opava kolikrát hraje na tři obránce, u nás by se to mohlo praktikovat jen těžko,“ přiznal bývalý trenér Mikulovic a ještě ocenil hru opavského áčka v letošní sezoně druhé ligy.

„Byl jsem na většině utkání a Opava skutečně nehraje špatný fotbal. Preferuje útočný styl, sice inkasuje nějaký ten gól navíc, ale soupeře dokáže přestřílet. Moc se mi to líbí,“ uvedl na závěr.

Hrdinou nedělního derby mezi Krnovem a Břidličnou se stal domácí obránce Jiří Šimčík, který centroval na první branku svého mužstva a pak dvakrát proměnil nařízené penalty.
Divoká přestřelka v derby na krnovském trávníku skončila remízou
Ilustrační foto.
Šlágr kola rozhodl Tomáš Adamovský
Rýmařov – Petřkovice 1:1 (1:0)
Jiskru zlobil Lokša, trenér Furik bod bral