„Je pravdou, že před rokem a půl jsme na tom dobře nebyli. Po podzimu jsme po devíti kolech byli poslední. Řeknu to tak, že díky covidu jsme nespadli do okresu,“ řekl předseda klubu Petr Kmínek. Do akce byl tak povolán zkušený manažer a trenér v jedné osobě, a to Antonín Mura. „Manažer Antonín Mura byl klíčem k našemu úspěchu. Dokázal přivést hráče a sestavit tým, který soutěž s přehledem vyhrál,“ pokračoval klubový boss.

SFC Opava - Považská Bystrica 2:2
Podívejte se: Opava nabrala dvougólové manko, nakonec ale mohla vyhrát

V Městě Albrechticích se objevili borci, kteří prošli i ligou, jako Pospěch, Partyš nebo Machalický. „Náš manažer mládeže Jan Holouš je napojen na Opavu, pomohl nám s příchodem Pospěcha s Partyšem. Oba dali naší hře velkou kvalitu,“ poznamenal Petr Kmínek. Partyš s Machalickým budou v týmu pokračovat. Otazník visí nad dalším setrváním Zbyňka Pospěcha. „S Partyšem a Machalickým jsme domluveni. Rádi bychom udrželi i Pospěcha. Je to nadstandardní hráč. Má ale více nabídek. Přáli bychom si, aby u nás zůstal,“ přeje si předseda albrechtického fotbalu. Končí takéMiroslav Šupák, který míří za svým bráchou Tomášem do Jakartovic. „Dobře víme, že musíme posílit. Jednání vedeme, ale jména hráčů bych ještě nerad prozrazoval,“ řekl Petr Kmínek.

Město Albrechtice nechce hrát druhé housle ani v I. A třídě. „Chceme si vyšší soutěž vyzkoušet. Rádi bychom v ní hráli důstojnou roli. Je to přece jenom kvalitativně lepší soutěž, než jsme doposud hráli,“ uvědomuje si Petr Kmínek. Na Město Albrechtice čekají nyní bitvy s týmy, jako Kravaře, Chlebičov nebo Krásné Pole.

Albrechtice patřily ke klubům, na které v hojném počtu chodili diváci. „Začali jsme hrát v neděli. K tomu jsme předváděli i dobrý fotbal, to se potvrdilo na zvýšeném diváckém zájmu. Věřím, že v I. A třídě bude chodit ještě více diváků,“ je optimistou Petr Kmínek.

Přípravu na novou sezonu zahájí Město Albrechtice v první polovině července. Tým se zúčastní turnaje v České Vsi. Jeho sílu prověří například také Břidličná, Jeseník nebo dorost Hlučína.