V osudí bylo na výběr čtyřiadvacet kvalitních týmů, přizvaní hosté, mezi nimiž nechyběl ani brankář Petr Čech, nalosovali Slavii snad to nejsilnější, co mohli.  "Taková skupina… úplně se třepu. Když už si máme zahrát Ligu mistrů, tak si to určitě zasloužíme, snad je dovedeme trochu protrápit. Sami víme, co to je za týmy. Každý bod bude zlatý, když budeme chtít postoupit z třetího místa, bude to neskutečně těžké. Uděláme vše pro to, abychom tam nebyli úplně za pitomce," je cítit respekt, ale i odhodlání ze slov obránce Vladimíra Coufala.

Lionel Messi (FC Barcelona).
Do Edenu dorazí Messi. Slavia má skupinu smrti: Barcelona, Dortmund a Inter

Tyto pocity v něm vyvolala trojice soupeřů FC Barcelona, Borussia Dortmund a Inter Milán. Do Edenu tak může přijet Lionel Messi, Jadon Sancho nebo třeba Mauro Icardi. 

A kdy se na tyhle hvězdy mohou v pražských Vršovicích těšit? Slavia už zná i program jednotlivých utkání. Skupinu rozehraje už za necelé tři týdny v Itálii, první domácí zápas pak sehraje 2. října v 18:55 proti Dortmundu. Po třítýdenní pauze nastoupí znovu v Edenu proti Barceloně, ve druhé polovině programu pak postupně zajíždí za svým španělským soupeřem na slavný Nou Camp, aby poté přivítala doma Inter a na závěr okusila atmosféru dortmundského svatostánku, kterému vévodí věhlasná Südtribune.

Program Slavie v Lize mistrů

17. 9. 18:55
Inter Milán - Slavia Praha

2. 10. 18:55
Slavia Praha - Borussia Dortmund

23. 10. 21:00
Slavia Praha - FC Barcelona

5. 11. 18:55
FC Barcelona - Slavia Praha

27. 11. 21:00
Slavia Praha - Inter Milán

10. 12. 21:00
Borussia Dortmund - Slavia Praha

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů: Slavia Praha - CFR Kluž
Týmy z jiného světa. Snad je potrápíme, věří po losu slávisté