Za hrůzný zákrok veterána Marka Matějovského ze začátku utkání paradoxně nepřišel od rozhodčího očekávaný trest. Sudí Alex Denev se sice dlouze radil s kolegy u videa, ale nakonec zůstal jen u žluté karty.

Nehezký, byť s největší pravděpodobností neúmyslný zákrok, si bezpochyby zasloužil červenou. Matějovského podrážka trefila Housku do oblasti holeně.

Sigma je remízovým králem ligy. Potvrdila to i na hřišti Mladé Boleslavi.
Zase bez výhry. Mladá Boleslav přežila jednu penaltu, druhou už ne

„V poločase byl na jeho nohu hrozný pohled. David musel do nemocnice, má tam pět stehů, minimálně na dva týdny bude mimo,“ řekl po utkání trenér Radoslav Látal.

To, že rozhodčí Alex Denev nevytáhl červenou kartu, nechápal. „Je to smutné. Nechápu, jak tohle může rozhodčí nechat být, když tady má video. Málem Davidovi zlomili nohu,“ uvedl Látal.

Pro sudího Deneva nejde o první průšvih s pouštěním přehnaně tvrdé hry. Před Vánocemi v zápase Sparty proti Pardubicím zprvu ukázal jen žlutou kartu za zákeřný loket Ladislava Krejčího mladšího na Solila a červenou vytáhl až po intervenci videorozhodčího. O víkendu pak zase jako videorozhodčí nechal projít bezohledný zákrok slávisty Bořila na Jovoviče.

Jeho úterní porada u videa také nebyla dvakrát přesvědčivá. Ruchové mikrofony zachytily, jak se opakovaně táže: „Dává se za to červená, jo?“

Fotbalisté Sigmy Olomouc. Ilustrační foto
Sigma má bod z Boleslavi. Řádil sudí - pískl dvě penalty, červenou nedal

Ani v dalším průběhu zápasu se nevyhnul podivným verdiktům. Jako faul neposoudil ani nebezpečnou stoličku bránícího Tomáše Malínského na Martina Sladkého, která vyústila v děsivý pád olomouckého obránce na hlavu. Denev navíc ani nepřerušil hru a Sladký mohl být ošetřen, až když míč zakopl mladoboleslavský brankář Jakub Diviš.