Úvodní dvacetiminutovka se nesla v duchu nepřesností na obou stranách. Domácí hráči měli problémy přihrát si na pár metrů a zdálo se, že se na nich podepsal čtvrteční neúspěch. „Kluci to měli v hlavách,“ říkal kouč Zdeněk Ščasný.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) remizovali ve 3. kole FORTUNA:LIGY s Jabloncem 1:1.
Ševci bodovali i s Jabloncem. Remízu v poslední minutě zachránil Beauguel

Aby ne – k Subotici se navíc vrátil letenský kotel, který v prvních patnácti minutách zůstal potichu, až na skandování „Kotalík demisi“. Na tribuně to vřelo. Nespokojenost vyjádřilo tvrdé jádro transparenty „Pokuty, zákazy, podmínky, za své průšvihy neseme následky. Vaslui, Häcken, Subotica. Kdy je ponesetevy za ty své?“ a „Rok 2020 – pohřeb ACS – protilehlá stále tleská. Křetínský – vrah železné Sparty.“

Vraťme se ale ke hře. Domácí postupně zlepšili svůj výkon a došlo na první šance. Ve velké příležitosti po pěkné přihrávce Plavšiče selhal kapitán Šural.

Po třiceti minutách už se svěřenci Zdeňka Ščasného mohli radovat. Odražený centr se dostal k Plavšičovi, který ho předložil Tettehovi. Ghanský útočník uklidil míč do sítě.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň
Plzeň je stále stoprocentní, výhru na Hané vystřelil těsně před koncem Procházka

Slovácko mohlo jít do kabiny s dvougólovým mankem, ale Stanciuovu pěknou dalekonosnou ránu vyrazil Daněk na tyč.

„Nebyli jsme dostatečně sebevědomí. Chyběl nám klid,“ uvedl hostující kouč Michal Kordula.

Ve druhé půli si hráči v rudém nejistým výkonem koledovali o vyrovnání, hosté však až na jednu šanci Nitu neohrozili.

„Došly nám síly,“ uznal Ščasný, jehož družina zůstala po výhře 1:0 stejně jako Plzeň a Slavia stoprocentní. Příště hraje Sparta na půdě Teplic.

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 32. Tetteh. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vít. ŽK: Tetteh, Radakovič, Nita, Plavšič - Hofmann, Daníček. Diváci: 9034.

Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Costa - Stanciu (90. Kulhánek), Frýdek, Kanga (86. Sáček), Plavšič - Šural (75. Vukadinovič), Tetteh. Trenér: Ščasný.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Daníček - Navrátil (46. Kalabiška), Sadílek, Havlík, Petr (72. Rezek) - Kuchta (18. Kubala). Trenér: Kordula.

Baník Ostrava porazil Příbram 3:0.
Baník vycvičil nováčka z Příbrami, Barošův hattrick ocenil i Jágr