Trenérské duo Dvorník – Grussmann muselo před zápasem udělat jednu nucenou změnu. Zraněného Svozila musel nahradit Helebrand. Hned po minutě hry se ke střele dostal Šulc, gólman Kočí jeho pokus lapil.

To na druhé straně Slezané nepokryli Polidara, jeho velkou šanci ovšem zlikvidoval Fendrich. V 16. minutě kopal standardku Zavadil. Jeho centrovaný balon se snažili do branky uklidit Žídek s Dedičem, avšak ani jednomu nebylo přáno. O dvě minuty pálil vedle Řezníček.

Josef Dvorník
Zápas podzimu? Tím je pro nás každý, hlásí Dvorník

O chvíli později kopal Zavadil z dobré distance trestný kop. Jeho střela ale chyběla větší razance, Kočí jeho pokus v pohodě lapil. Ve 28. minutě viděl Sus špatně postaveného brankáře Kočího, pokoušel se ho přehodit, domácí strážce svatyně balon vytáhl na roh. Na druhé straně došlo k závaru po centru Zemana. Alvir vytěžil z dané situace jen roh.

Opava kontrovala jedovkou Helebranda. Devět minut před poločasem kopal standardku Zeman, balon šťastně hlavičkoval Kodr, Fendrich pohotovým zákrokem vyrazil na roh. U Litavky se diváci rozhodně nenudili.

Příbram - SFC Opava.Zdroj: Antonín Vydra

V úvodu druhého poločasu chyběl Žídkovi k úspěšné dorážce kousek. V následujících minutách to o žádných šancích nebylo. V 69. minutě se opřel z velké dálky do míče Nový a Fendrich vyrážel na roh. Po jeho zahrání zachraňoval po zakončení Kodra Fendrich. Příbram hrozila ze standardních situací, poslední slovo ale měla Opava, když po rohovém kopu zakončoval Žídek a gólman Kočí vyrážel balon na břevno.

Petr Zapalač v dresu SFC Opava. Ilustrační foto.
Zapalač je mimo hru, křižové vazy přetrhané nemá

Příbram – SFC Opava 0:0

Rozhodčí: Rejžek – Blažej, Koval.

Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kodr, Dramé (46. Soldát) – Zeman, Šimek, Rezek, Alvir (78. Slepička) – Polidar – Škoda. Trenér: Roman Nádvorník.

Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Helebrand – Řezníček (71. Juřena), Zavadil – Sus (90. Schaffartzik), Šulc (85. Souček), Mondek – Dedič. Trenéři: Josef Dvorník, Alois Grussmann.