Odchovanec Sigmy vstřelil ve druhém poločase dva góly, navíc v závěru přihrál na třetí branku Michala Trávníka a Severočechy tak dotáhl v utkání 6. kola FORTUNA:LIGY k třetímu vítězství v řadě.

Hanáci padli potřetí v řadě při děsivém skóre 2:10 a s jednou výhrou se krčí nad pásmem sestupu.

Hrdina utkání

„Jsem rád, že mi to tam padá, snad to takhle půjde dál,“ smál se hrdina utkání Martin Doležal. „Byli jsme jasně lepší, ale zahodili jsme několik šancí. Řekli jsme si, že musíme být trpěliví, což se nám vyplatilo.“

Severočeši měli od začátku převahu, jenže pálili jednu šanci za druhou.  Do zakončení se nejčastěji tlačil Chramosta, ten ale selhal i ve chvíli, když šel sám na gólmana Buchtu.

Fotbalisté Viktorie Plzeň rozstříleli Mladou Boleslav 6:1.
Fotbalisté Viktorie rozstříleli Mladou Boleslav. Zvítězili 6:1

„Mám to proti němu zakletý. Je to už třetí zápas, kdy si vytvořím spoustu šancí, ale není mi přáno,“ kroutil hlavou jablonecký útočník.

Chramostu tak musel zastoupit jeho parťák z útoku. Habán Doležal protrhl jablonecké trápení v 57. minutě - jak jinak než hlavou. O pět minut později přidal ve skluzu druhý gól a bylo rozhodnuto. V předposlední minutě Doležal nahrál Trávníkovi a ten technickým obloučkem poslal míč od tyče do sítě.

Jablonec porazil Olomouc 3:0Zdroj: ČTK

„Jablonec nás celý zápas přehrával a vytvořil si hodně šancí,“ krčil rameny olomoucký kapitán Michal Vepřek. „Je to pořád dokola, dostáváme laciné góly. Takhle nebudeme vyhrávat,“ bědoval hostující Václav Jemelka.

„Jablonec vyhrál zaslouženě,“ hlesl trenér Sigmy Václav Jílek.

FK Teplice - SK Slavia Praha 0:3
Další teplický debakl. Slavia se na tři body na Stínadlech nenadřela

„Měl jsem strach, že nás Buchta zase vychytá. Druhý gól nás uklidnil. Hráli jsme kvalitní fotbal po celých devadesát minut,“ chválil jablonecký kouč Petr Rada.

FK Jablonec - Sigma Olomouc 3:0 (0:0)

Branky: 57. a 62. Doležal, 89. Trávník. Rozhodčí: Jílek - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Dvořák, Vepřek (oba Olomouc). Diváci: 3306.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Masopust, Trávník (90. Acosta), Hübschman, Jovovič (66. Kubista) - Doležal, Chramosta (82. Považanec). Trenér: Rada.

Olomouc: Buchta - Chvátal (45. Sladký), Štěrba, Jemelka (74. Polom), Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Houska, Texl, Manzia (63. Plšek) - Dvořák. Trenér: Jílek.

Zápas fotbalové Fortuna ligy mezi Bohemians Praha 1905 a AC Spartou Praha v Ďolíčku.
Derby bez vítěze. Střídající Záviška sebral Spartě výhru tři minuty před koncem