O jeho odchodu se vědělo už několik týdnů, dnes se transfer stvrdil i oficiálně. Čtyřiadvacetiletý křídelní hráč podepsal s Viktorií smlouvu na tři roky. „Díky za všechno!“ vzkázal na webových stránkách klubu karvinským příznivcům.

„Jsem rád, že jsem v Karviné mohl působit a být součástí karvinské rodiny. Vzpomínky na klub, město i fanoušky si uchovám. Děkuji za přízeň a přeji klubu vše nejlepší,“ loučil se na Karvinou nadstandardní hráč.

„Všichni cítíme, že Adriel svými výkony Karvinou přerostl a je čas posunout se zase dál, což v silném a úspěšném českém klubu, jakým je Viktoria Plzeň, určitě potvrdí. Za jeho výkony v dresu našeho klubu mu musíme jen poděkovat,“ okomentoval transfer na západ Čech šéf karvinského klubu a předseda dozorčí rady Jan Wolf.

Ba Loua odehrál během dvou sezon ve Slezsku 52 ligových zápasů a vstřelil tři góly. Oslnil vynikající technikou, rychlostí, přímočarostí. Hra jeden na jednoho mu nedělá problém, což se v české lize cení. Známý je především jako nahrávač, ostatně v anketě Přihraj:Král asistencí, která zohledňuje právě gólové nahrávky, v české lize dvakrát triumfoval.

„Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Věřím, že se v ní prosadím. Na nové angažmá se těším,“ přijímá novou výzvu Ba Loua, který si v novém působišti vybral na dres číslo 50.

Přestupovou částku kluby nezveřejnily, spekuluje se ale o cifře 15 milionů korun. I kdyby to bylo o pár milionů méně, v historii Karviné jde jasně o největší transfer.

Karvinští mladíci skončili třetí na Zlatém kahanu.
Karvinští chlapci na Zlatém kahanu neprohráli. Zaujal Teplan
Abdulrahman Taiwo byl v Karviné mezi fanoušky oblíbený. Nicméně odchází.
Kosmopolitní tým Karviné se zužuje. Jarábek: Počítali jsme s tím