„Musím říct, že se mi dařilo. Na jaře jsem nastřílel patnáct gólů v divizi a po postupu jsem jich na podzim přidal devět v ČFL,“ usmívá se devětadvacetiletý útočník.

Jeho 24 mistrovských gólů přicházelo v pravidelných dávkách a právě na něj se mohl trenér Peřina spoléhat nejčastěji. Vybrat jednu nejdůležitější trefu? S tím na Zahálku nechoďte. „Každý gól má svoji váhu. Nejdůležitější je, jestli přinese body,“ míní.

Pražský přebor
Překvapivý lídr. Admira B předčila obhájce

Štěpán Zahálka prožil celkově úspěšný rok. Fotbal je týmový sport, takže teď ponechme jeho trefy stranou. Klíčové bylo, že se kobyliské Admiře podařilo vybojovat kýžený postup do třetí nejvyšší soutěže. „Rok 2019 byl opravdu skvělý,“ říká s nadšením.

„Postoupit je v kolektivním sportu vždy nejvíc. V ČFL teď také předvádíme velice dobré výkony, za které se nemusíme stydět, ale to už je všechno za námi a musíme být  v novém roce ještě lepší,“ vzkazuje svým spoluhráčům i soupeřům.

Slavia mu dělala radost

Zdálo by se, že střílení branek do soupeřových sítí patří v podání Štěpána Zahálky k té nejjednodušší činnosti na světě. Za každou trefou ale stojí tvrdá práce nejen jeho, ale celého mužstva. „Góly se snadno nedávají. Navíc rozdíl mezi divizí a ČFL je obrovský. Šancí není tolik, ale já plánuju střílet branky dál,“ zdůrazňuje.

A také je ve hře jedna sázka. „Slíbil jsem trenérovi, že budu nejlepší střelec naší skupiny ČFL, takže závazek do příštího roku mám,“ říká s úsměvem. A jak si stojí? Na nejlepšího podzimního kanonýra sparťana Lukáše Juliše ztrácí dva přesné zásahy.

Jaroslav Tvrdík
Fotbalová idyla? Slavia má trable na obzoru

Opora Admiry neprožila úspěšný fotbalový rok pouze v roli útočníka, ale také jako fanoušek. Je totiž pravověrným slávistou. „Tažení Slavie v Lize mistrů a konkrétně její zápas na Dortmundu, na kterém jsme se spoluhráči byli, je to nejlepší, co jsem letos zažil,“ neskrývá nadšení.

A pomalu už se chystá na závěr roku a oslavy Silvestra. „Ten trávíme společně s několika spoluhráči, máme dobrou partu. Úplně všichni se pak sejdeme 6. ledna na prvním tréninku a začneme zimní přípravu. Na tu už se moc těšíme,“ dodává Zahálka.

Všichni na Admiře by si určitě přáli, aby mu úsměv i gólový apetit vydržel také v roce 2020.

Ilustrační foto
Silvestrovské oslavy a videomapping omezí průjezd centrem, mění se i jízdní řády