Jeden příběh kolem postupu stojí za pozornost. Fanoušci z Vyškova prominou, nicméně jejich klub se dostal mezi profesionály díky štěstěně (a matematice). Z amatérů se díky výpočtu stali profesionálové. 

Loni byl Vyškov v tabulce Moravskoslezské fotbalové ligy až třetí. Dva body za vedoucím béčkem prvoligového Slovácka a jeden bod za Petřkovicemi, ale stejně dostal přednost a mohl proklouznout do druhé nejvyšší soutěže.

Sparťan Bořek Dočkal v Jablonci unikl vyloučení.
Dočkal a jeho úlety. Co všechno mu projde? Slitování s ním neměl jen Franěk

Důvod? Tým měl méně odehraných zápasů. Ve fotbalových předpisech se našel jeden málo, jestli vůbec někdy, využívaný paragraf. Na řadu přišel koeficient bodové úspěšnosti. Tedy poměr odehraných zápasů a získaných bodů. 

Jedenáct setinek náskoku na Slovácko B posunulo jihomoravského zástupce o patro výš. Je pochopitelné, že oslavy se nekonaly. Stranou šlo i stoleté výročí. „Jako mužstvo jsme postup prakticky neoslavili. Bylo to takové od stolu a navíc ještě doznívalo to období, kdy bylo zakázané společně trénovat. Scházeli jsme všelijak. Všechno se dohánělo a na nějakou slávu nebyl čas. Pak jsme si před prvním tréninkem jen symbolicky přiťukli,“ řekl kapitán Michal Klesa.

Situace tak trochu připomněla seriál Okresní přebor - tam se slavil postup do kraje, ale euforie se vytratila.

Jak je na tom Vyškov dnes? Mezi profíky hraje v azylu (v pouze dva kilometry vzdálených Drnovicích) a nemá špatné výsledky (teď stačí na 11. místo). Nedávno třeba porazil exligovou Opavu 4:1.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: