Letošní ročník turnaje se oproti minulým kvůli hygienickým opatřením trochu změní a nebude dvoudenní, ale proběhne pouze v neděli a bude určen pouze pro kategorii U13, což jsou hráči narození ročník 2007 a mladší. Pořadatelům se podařilo i v letošním roce zajistit kvalitní obsazení a splnit tak předsevzetí udržet vysokou fotbalovou úroveň tohoto tradičního turnaje. V letošním roce bude o poháry pro nejlepší týmy zápolit celkem dvanáct družstev. Bohužel v letošním roce bude absentovat italský výběr z partnerského města Arco. Chybět budou i tradiční účastníci ze Slovenska a Polska.

Lord cupZdroj: Jiskra Rýmařov

Na trávník tak vyběhnou pouze tuzemská družstva. Moravskoslezský kraj bude reprezentovat domácí Jiskra, KMS Juventus Bruntál, FK Těrlicko, ŠSK Bílovec a TJ Velká Polom. Z Olomouckého kraje přijedou kluci z Přerova či vítězové posledních dvou ročníků FK Jeseník. Pardubický kraj bude reprezentovat Agria Choceň a hned dvě mužstva postaví Hlinsko. Nejdelší trasu k nám absolvují hráči klubu Slavia Radonice, kteří k nám přijedou ze Středočeského kraje.

Týmy budou nalosovány do dvou skupin, ze kterých dle umístění vzniknou další skupiny o konečné umístění. Maraton osmačtyřiceti zápasů začne v neděli od 9.00 hodin a skončí kolem 17.00 hodin slavnostním vyhlášením. Tento turnaj je pořádán pod záštitou města Rýmařov a už neodmyslitelně patří k jeho tradicím. Účast na turnaji přislíbil stejně jak v minulém roce i bývalý reprezentant Zdeněk Pospěch a také rýmařovská odchovankyně Kateřina Furiková, současná hráčka 1.FC Slovácko a reprezentantka WU19.

Kamil Furik, jeden z koordinátorů turnaje a zároveň okresní Grassroot trenér mládeže, uvedl: „Cílem pořádání této již tradiční akce je poukázat na krásu kopané v podání těch nejmladších a vidět jejich bezprostřední radost ze hry, radost z vyhraného zápasu, vstřelené branky či dobré přihrávky a to je odměnou pro všechny lidi spojené s tímto turnajem. Bohužel letošní ročník bude výjimečný nejenom tím, že bude pouze jednodenní, ale i tím, že po 20 letech bude poprvé na turnaji chybět pan František Pohanka, který nevynechal ani jeden z předcházejících ročníků."

Podrobnosti o turnaji či bohatou fotogalerii z předešlých ročníků můžete najít na oficiálních webových stránkách klubu www.jiskrarymarov.com.