„Kádr pro novou sezonu se nám začíná rýsovat. Adama Rolného máme udělaného i papírově, stejně tak Lukáše Češka. Vojta Berger je přislíbený,“ pochvaluje si hrající manažer Břidličné Marcel Cudrák. Čtyřiadvacetiletý Češek, stejně jako někteří další hráči ze soupisky Kovohutí, prošel mládežnickými kategoriemi SFC Opava. V devatenáctce dokonce nosil kapitánskou pásku. V době, kdy mohl bojovat o místo v seniorském týmu Slezanů, dal přednost studiu na vysoké škole.

„Pokud se domluvíme na příchodu Romana Gÿorgyho z Rýmařova, budu spokojen,“ doplnil manažer Kovohutí a jedním dechem dodal: „Klíčové pro nás je, že u týmu zůstávají trenéři Souček s Minichem.“ Posilami budou i marodi Houdek s Ondrou, kteří byli zdravotně delší čas mimo. „Bohužel v pořádku stále není Čanecký, což je nepříjemné,“ přiznává Marcel Cudrák.

Společnou přípravu na hřišti začíná fotbalový klub z Břidličné pětadvacátého května. „Budeme čtyři týdny trénovat, pak si dáme dvou týdenní pauzu a sedmého července odstartujeme přípravu na nový soutěžní ročník,“ odtajnil Cudrák, který by rád během června sehrál až tři přípravná utkání. „Vše závisí na domluvě s okolními kluby. Mám na mysli Krnov, Bruntál nebo Rýmařov. Uvidíme, zda budou mít zájem,“ zakončil hrající manažer Břidličné.