„Když budu upřímný, tak po odchodu stopera Macíka jsem si myslel, že budeme hrát o záchranu. Přece jenom odešel těsně před startem nového ročníku,“ přiznal trenér Krnova. Díru v obraně se mu nakonec podařilo nadstandardně zaplnit, klub angažoval zkušeného zadáka Milana Machalického, devětadvacetiletého borce, který v lize kopal za olomouckou Sigmu. „Milan se ukázal jako velká posila. Dodal naší hře zkušenost a klid. Tým si sedl a po prvních výhrách si neskutečně zvedl sebevědomí,“ pochvaloval si Santarius.

Milan Furik, trenér Rýmařov
Rýmařovu vyšlo posílení! Jeřábek, Machuča i Šupák oporami

Vyšlo mu angažování útočníka Martina Sklenaříka, který je s dvanácti góly nejlepším střelcem přeboru. „Martin má pohodu v osobním životě, navíc my jme na něm naši hru postavili a tato role mu sedla. Naši důvěru nám splatil důležitými góly,“ podotkl šéf krnovské lavičky. Na otázku, zda se nebojí, že by o své dva klenoty přišel, trenér odpověděl: „S Milanem jsme se předběžně bavili o tom, že zůstane i v jarní části. V Krnově se mu líbí. Věřím, že zůstane i Martin Sklenařík.“

Krnov těžil z toho, že se mu vyhýbala i zranění. „Máme úzký kádr. Pokud by někdo vypadl, naskočili byl kluci z béčka nebo dorostu. Dobře víme, že pokud by se někdo zranil, máme problém,“ přiznal Santarius.

Při pohledu na tabulku se nabízí otázka, zda nechce Krnov v jarní části zaútočit na postup. „Nikdo nás nikam netlačí. Vím ale , že kluci by si rádi vyšší soutěž vyzkoušeli.“ konstatoval kouč.

Pode Gustava Santariuse bude jarní část nesmírně těžká. „Budou se muset dohrát zápasy z podzimu. Termínová listina bude našlapaná. Budou se muset vložit středy a třeba náš úzký kádr by mohl mít s tak nabitým programem problém,“ míní trenér Krnova.

K případnému posílení týmu Gustav Santarius uvedl: „Jsme limitování finančními prostředky. Nechceme se proto pouštět do nějakých rizikových věcí.“

Je jasné, že na podzim se už hrát nebude. „Myslím si, že pokud bude dobře, začneme další tréninky zimní přípravou,“ zakončil úspěšný kouč Gustav Santarius.