Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu, hráčům to ale příliš nevadilo a k vidění byl oboustranně kvalitní fotbal. „Trávník byl hodně podmáčený, z hřiště cákala voda. Musím ale říct, že si s tím hráči poradili výborně a musím vyseknout poklonu i soupeři, nehrál vůbec špatně,“ chválil fotbalisty Pusté Polomi trenér Břidličné Marian Minich.

O výsledku Kovohutě rozhodly už v prvním poločase. V 8. minutě otevřel skóre zápasu Marcel Cudrák, ve 37. minutě se pak trefil Tomáš Adamovský.

Paddleboard. Ilustrační foto.
Na Slezskou Hartu láká půjčovna paddleboardů. Mezi vodními sporty zažívá boom

„V první půlce jsme byli o dost lepší a to asi rozhodlo. U prvního gólu Cudrák posadil na zadek obránce i brankáře a uklidil to do branky,“ komentoval Minich. Aktivní Cudrák měl prsty i ve druhém gólu domácích. „Při druhé brance jsme je přečíslili, Marcel potáhl míč po levé straně a ve vápně se prosadil Adamovský, brankář neměl šanci.“

Ve druhém poločase se sice hosté snažili s výsledkem něco udělat, Kovohutě ale žádné drama nepřipustily a dotáhly zápas do vítězného konce.

Dítě, kojenec - ilustrační foto
V polském městečku se rodí jen dívky. Za chlapce dostanou místní odměnu

„Ani za stavu 2:0 se Polom nevzdala a snažili se s výsledkem něco udělat. Dokonce tam měli tyčku, jejich hráč vystřelil z velkého úhlu, ale Taras to stačil vyrazit do tyče a od ní se balón odrazil ven,“ řekl Minich.

Pojistku mohl čtvrt hodiny před koncem přidat Adamovský, také ale orazítkoval tyč. „Naběhl si na roh na přední tyč, patou do toho šprtnul, ale bohužel to skončilo na tyči. Jak jsem už říkal, podali jsme dobrý výkon proti kvalitnímu soupeři, vážíme si toho,“ zakončil Minich.

BŘIDLIČNÁ – PUSTÁ POLOM 2:0 (2:0)
Branky: 8. Cudrák, 37. Adamovský. Rozhodčí: Vidlička – Vrťo, Jurček. ŽK: Cudrák, Čanecký – Pelán, Blucha. Diváci: 230.
Břidličná: Furčak – Dvořák, Čanecký, Jiřičný, Simichanidis – Cudrák, Hoffmann, Ficek, Holčák (69. Ondra) – Adamovský, Houdek (89. Minich). Trenéři: Petr Souček a Marian Minich

Tomáš Chalupa