Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby hostující tým proměňoval šance. Už během třetí minuty se před brankářem Frenštátu objevil Marcel Cudrák, ale s čistou „loženkou“ stejně jako minule v derby s Krnovem gólově nenaložil. Zhruba o čtvrthodiny později se již skóre měnilo. Stoperu Břidličné Tarasi Furčákovi byl uzmut míč, domácí celek podnikl rychlý brejk, zleva přišel centr na přední tyč, s nímž si poradil Jakub Malý – 1:0. Kovohutě měly i další příležitosti, jenže vyrovnání z nich nevzešlo.

„Oproti duelu proti Krnovu jsme hráli lépe. Náš výkon měl šťávu. Neuměli jsme se ale trefit,“ uvedl manažer a záložník hostujícího klubu Marcel Cudrák.

Do druhého poločasu vstoupila Břidličná aktivně. Snažila se smazat náskok soupeře a několikrát měla k brance opravdu blízko. Druhou tutovku měl po přihrávce Adama Ondry na kopačce Cudrák, avšak ani tato možnost frenštátského gólmana nepokořila. Naopak, přišla sedmasedmdesátá minuta a Frenštát vyrazil opět do rychlého kontru. Tentokrát úspěšně zakombinoval středem hřiště a na konci celé akce byl Oliver Walder, jenž kolem Ludvíka Zifčáka dával na konečných 2:0.

„Z našeho výkonu mám i přes prohru dobrý pocit. Já osobně jsem si vytvořil dvě velké příležitosti, ani jedna z nich bohužel neskončila gólem. Jednalo se o vyrovnané utkání. Na bod jsme měli, ale Frenštát asi byl o ten jeden gól lepší. Osobně si myslím, že šlo o soupeře, který se v této sezoně patrně zařadí k aspirantům na postup,“ uzavřel Marcel Cudrák.

Frenštát p. R. – Břidličná 2:0 (1:0)

Branky: 27. Malý, 77. Walder. Rozhodčí: Dedek – Picmaus, Potiorek. ŽK: Malý – Cudrák, Mohyla, Čanecký. Diváci: 250.

Břidličná: Zifčák – Dvořák, Čanecký, Furčák, Daříček – Marian Minich ml. (46. Šulák), Ondra, Jiřičný, Hoffmann (77. Pella), Cudrák – Mohyla (88. Hargaš). Trenéři: Roman Štůrala, Marian Minich st